Aktive Science-dage i Naturvidenskabernes Hus

Der blev bygget robotter, programmeret LEGO og tegnet, lavet kemiforsøg og gammel elektronik blev skilt ad i atomer. 450 gæster lagde vejen forbi.

Mandag og tirsdag i uge 7 slog Naturvidenskabernes Hus, for ottende år i træk, dørene op til Aktive Science-dage. Omkring 450 gæster lagde vejen forbi til to spændende dage. Lyden af elektroniske robotter der kørte på borde og gulve, og larmen fra gamle computere der blev skilt af til ukendelighed, kunne høres i hele huset. To gange om dagen overdøvede én lyd dog alle andre: der lød brag, der måtte kunne høres på lang afstand af det runde hus i Bjerringbro.

Kemiske forbindelser

Den høje lyd var resultatet af spændende aktiviteter, Kemishow Aarhus Universitet stod for. To gange om dagen afholdt de store kemishows – og derudover lukkede de alle interesserede ind i kemi-værkstedet gennem begge dage. Kemiske blandinger eksploderede med kæmpe brag, en bazooka fyldt med tøjdyr blev fyret af, og to meter høje skum-pølser opstod ved at blande forskellige væsker.

Kemishowet var en af de aktiviteter, som Camilla Solander og hendes datter Clara fremhævede som det sjoveste. Det er ikke første gang, at mor og datter er til Aktive Science-dage, de er de nemlig hvert år, fortæller Camilla Solander:

”At vi selv får lov til at eksperimentere, synes jeg er en helt vildt god måde at opleve naturvidenskab på. Uden helt at have den grundlæggende forståelse, så kan vi stadigvæk få en masse inspiration med hjem.”

”De var bare sjove”

Peter Axelsen, og hans søn Sigurd, byggede en tegne-robot med LittleBits, men der var alligevel en anden aktivitet, der har gjort mere indtryk på Sigurd: nemlig Smart Gurlz (Barbiedukker på små segways.red):

”Man kan selv bestemme, hvor de kører hen. De var bare sjove.”

Peter Axelsen fremhæver også kemishowet og byggeværkstedet som det sjoveste og fortalte, at dagen bestemt har levet op til deres forventninger:

”Vi er meget positivt overrasket.”

Glad direktør bød indenfor 

Direktør i Naturvidenskabernes Hus, Nanna Seidelin, er glad for, at mange besøgte huset:

“Vi udvikler jo skolevirksomhedssamarbejder her i huset, og vi har normalt ikke åbent for offentligheden. Men i de to dage her i vinterferien, inviterer vi alle interesserede indenfor, så de kan få et indblik i, hvad vi laver og få en god dag med sjov teknologi. Vi arbejder jo for at endnu flere får interesse for naturvidenskab og teknologi, og det var dejligt at se så mange engagerede børn og voksne rundt omkring til aktiviteterne”, siger hun.

Andre nyheder

Kontakt

Kontakt