Deltag i gratis lærerkursus om lys

Onsdag den 11. oktober kan du komme på et gratis inspirationskursus i NVHUS. Kurset omhandler lys, spektrallinjer og varmebølger.

LYSET ER TILBAGE I FOLKESKOLEN

Kom på et gratis inspirationskursus på Naturvidenskabernes Hus om lys, spektrallinjer og varmebølger.

INDHOLD

På kurset vil to færdige flip-learnings oplæg om lys og bølgelære, blive præsenteret. Flip-learning oplæggene bruges af eleverne til selvstudie før arbejde med forløbet.

Derudover vil vi lave forskellige hands-on forsøg.

GRATIS SPEKTRALANALYSEKAMERA

På kurset samler vi et spektralanalysekamera der skal bruges til forløbet. Det 3D printede kamera får I med hjem og kan efterfølgende bruge det i undervisningen. Kameraet virker sammen med kameraet i en smartphone og en gratis app.

På skolen, er der mulighed for selv at lave kameraer efterfølgende, enten ved hjælp af 3D print, eller foldet i karton. Til oplægget om varmebølger kan man låne infrarødt kamera på CFU.

Efter dette kursus er det muligt at lave mange timers hands-on undervisning for eleverne, som er meget prøverelevante. Forløbet passer ind i det fællesfaglige fokusområde ”Strålings indvirkning på levende organismers levevilkår”.

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Dato:
11. oktober kl. 13.00 – 16.00

Målgruppe:    
Alle interesserede naturfagslærere

Kursussted:  
Naturvidenskabernes Hus
P. E. Eriksens Vej 1
8850 Bjerringbro

Medbring:
SmartPhone og evt. computer

Afvikler:      
Søren Lumbye

Tilmelding:  
gh@nvhus.dk Oplys venligst, navn, skole, e-mail og telefonnummer. Der er et begrænset antal pladser, og der fyldes op efter ”først til mølle” princippet.

Pris:            
Kurset er gratis og der er kaffe og kage i løbet af eftermiddagen.

Hent kursusbeskrivelsen i PDF-version her.

Andre nyheder

Kontakt

Kontakt