Begejstrede piger: Vi vil gå samme vej som dig

Evalueringen taler for sig selv. Pigerne synes de kvindelige oplægsholdere er seje og flere af dem sagde til kvinderne, de mødte, at de vil gå ad samme karrierevej.

”Rigtig mange af pigerne siger, at dagen har gjort en forskel for dem,” siger Anita Bek, der er projektleder på Girls’ Day in Science. Hun er imponeret over arrangementets effekt på pigerne:

”Det er helt vildt, at halvdelen af pigerne siger, at de har fået mere lyst til at tage en naturfaglig uddannelse. Og det er altså kun denne ene dag, der har gjort den forskel.”

Men det er ikke kun pigerne, der er glade for skolevirksomhedssamarbejdet, der stod i kvindernes tegn. Jet-Net.dk virksomhederne ytrer nemlig også en stor tilfredshed med dagen. Alle de deltagende virksomheder får tilbudt et evalueringsmøde med Anita og hendes kollegaer, og allerede nu har Anita snakket med flere meget positive virksomheder, der har været værter for de unge piger:

”De synes, at det er fantastisk, at pigerne er så engagerede.” Med smil i stemmen tilføjer Anita: ”Og de bliver helt høje, når pigerne siger, at de gerne vil det samme som dem,” siger hun.  

Et inspirerende besøg

En af de kvinder der hørte de eksakte ord er Charlotte Sejersen, der er ingeniør hos Grundfos. Grundfos var vært for i alt 208 piger, der som en del af et spændende program skulle høre om Charlottes arbejde hos Grundfos. Og når tre af pigerne slutter besøget af med at sige, at de vil gå samme karrierevej som Charlotte – så må dagen i den grad betegnes som en succes.

Naturvidenskabernes Hus havde tildelt Charlotte den fornemme opgave at vise pigerne, hvordan det er at være kvinde på en arbejdsplads som Grundfos. Derudover skulle hun fortælle om sin vej til jobbet og give de unge piger et par gode karriereråd med på vejen. Og netop det at give råd synes Charlotte var en af dagens højdepunkter:

”Det er rigtig fedt at give pigerne indblik i, at der er så mange muligheder,” siger hun.

”Det er vildt spændende”

Charlotte fortæller, at da pigerne var færdige med dagens program, spurgte hun dem: ”Har det været kedeligt det her?”, hvortil pigerne, til Charlottes positive overraskelse, svarede:

”Nej det har været vildt spændende!”.

Pigernes besøg gav Charlotte et smil på læben:

”Pigerne havde nogle fantastiske spørgsmål, og det var fantastisk at kunne være med til at inspirere dem.”

Billedet til venstre er fra Terma, hvor pigerne blandt andet arbejdede med design af flydele. 

Andre nyheder

Kontakt

Kontakt