Engineering Day med Mikro:Bits

Deltag i det nationale event "Engineering Day" og oplev ingeniørernes arbejdsmetoder.

Hvordan sikrer vi, at vores kæledyr får præcis den rette mængde foder, når vi skal på ferie? Det gør vi ved at udvikle vores egen automatiske foderautomat.

Dine elever skal udvikle foderautomaten ved at arbejde undersøgende, innovativt og kreativt med den nyudviklede engineering-didaktik. Og de skal bruge Mikrobits til deres løsning.

Engineering i undervisningen har flere fordele. Blandt andet forstår eleverne naturfag bedre, når de 'arbejder med hænderne', og samtidig er det dokumenteret, at engineering-tilgangen er med til at øge elevernes motivation og interesse for naturfagene.

Engineering i undervisningen taler derudover ind i de fire naturfaglige kompetencer.

Engineering Day er en del af Engineering i skolen, som er et samarbejde mellem Engineer the Future, VIA University College, Københavns Professionshøjskole og Astra, finansieret af Villum Fonden. Engineering Day foregår i samarbejde med Naturvidenskabernes Hus og Insero. 

Aktiviteter

Dagen forløber med undersøgelser, idegenerering, og en konstruktionsfase, hvor eleverne skal arbejde praktisk med en udfordring, der er særligt designet til dagen.

Forberedelse

Forud for besøget skal I lave et lille introforløb, som ligger på DR.dk. I skal arbejde med de to dele ”start” og ”input”, som omhandler grundlæggende forståelse af, hvordan en kode læses, og hvilke mulige inputs, der findes. 

Målgruppe

  • 4. - 6. klasse 

Varighed

  • 4 timer (kl. 09.00-13.00)

Ledige datoer

  • 2. november 2020 - FULDT BOOKET
  • 3. november 2020 - FULDT BOOKET
  • 4. november 2020 - FULDT BOOKET
  • 5. november 2020 - FULDT BOOKET 

Tilmelding

kontakt@nvhus.dk