Engineering Day

Deltag i det nationale event "Engineering Day" og oplev ingeniørernes arbejdsmetoder.

Kom og deltag i det nationale event "Engineering Day", hvor eleverne træder i arbejdstøjet og arbejder med ingeniørernes arbejdsmetoder. 

Engineering i undervisningen har flere fordele. Blandt andet forstår eleverne naturfag bedre, når de 'arbejder med hænderne', og samtidig er det dokumenteret, at engineering-tilgangen er med til at øge elevernes motivation og interesse for naturfagene.

Engineering i undervisningen taler derudover ind i de fire naturfaglige
kompetencer.

Aktiviteter

Dagen forløber med undersøgelser, idégenerering og en konstruktionsfase, hvor eleverne skal arbejde praktisk med en udfordring, der er særligt designet til dagen. 

Vi er ved at udvikle et spritnyt emne til dagen, som vi endnu ikke kan løfte sløret for, men det bliver sjovt og vedkommende for jeres 5. og 6. klasser! 

Forberedelse

I skal arbejde med at forstå den udfordring, som jeres elever skal løse i Naturvidenskabernes Hus. Nærmere information om dette får I senest 14 dage inden jeres besøg.

Efterbehandling

I kan efterfølgende arbejde med Engineering Day-opgaver, som er særligt designede til mellemtrinnet. Find opgaverne på www.engineeringday.dk

Formål

Formålet med dagen er, at eleverne opnår erfaringer med at løse et praktisk problem .- engineering handler nemlig om at finde praktiske løsninger på praktiske problemer. 

Målgruppe
  • 5. - 6. klasse

Varighed

  • 4 timer (kl. 09.00-13.00)

Datoer

  • 8. november 2022 
  • 9. november 2022
  • 10. november 2022 

Pris: Gratis for skoler i Viborg kommune og Favrskov kommune - DKK 2.500 pr. klasse, hvis skolen ligger i en anden kommune.   

Læs mere om, hvordan vi forholder os til corona-pandemien HER

Tilmelding

TILMELDING