Den Bæredygtige Kogebog

I forløbet arbejder eleverne teoretisk og praktisk med at skabe bæredygtige retter.

Formålet med forløbet er, udover at give eleverne praktiske primærerfaringer med, og viden om, perspektiver i bæredygtig udvikling for samfundet og i det nære, at give dem en idé om mulig faglig specialisering gennem undervisning i bæredygtig udvikling, og ultimativt pege på muligheden for en karrievej med bæredygtig udvikling.

Den bæredygtige kogebog er en kogebog, der udvikles af de studerende selv. De studerende introduceres til bæredygtighedsbegrebet, og derefter skal de selv arbejde med at skabe retter, som lever op til kravene for bæredygtighed. Elevernes retter kan til sidst samles i en kogebog, som deles med medstuderende og familie for at inspirere disse til at lave bæredygtig mad.

 

Målgruppe: Ungdomsuddannelse, EUD, EUX, ernæringsassistent, gastronom og serviceassistent.

Forløbstype: Forløbet kan anvendes som opgave i praktikforløb

Faglige emner: Bæredygtighed, miljø, økonomi, samfund

Materialer: hent forløbet som PDF: Den Bæredygtige Kogebog

Pris: Materialet er gratis