Piger, IT og robotter

Er IT og robotter kun for drenge? Bestemt ikke! Til Girls’ Day in Science skal pigerne arbejde med robotter og programmere.

Girls' Day in Science  er en af Tektankens landsdækkende kampagnedag, hvor virksomheder, science centre og tekniske gymnasier over hele landet inviterer grundskole- og gymnasiepiger indenfor. Her møder pigerne kvindelige rollemodeller, der beskæftiger sig med naturvidenskab og teknologi, og pigerne arbejder med praktiske og virksomhedsrelaterede opgaver. 

Dagen har fokus på at stimulere pigernes lyst til at tage en naturvidenskabelig eller teknisk karrierevej.

I Naturvidenskabernes Hus afholder vi også Girls' Day in Science både den 11. og 12. september!

Her møder grundskolepiger fra 7.-9. klasse rollemodeller der er beskæftiget inden for IT og robotteknologi. Rollemodellerne fortæller om, hvad IT og robotter kan bruges til, samt hvad der motiverede dem til selv at vælge at arbejde med det.

Som en del af programmet besøger pigerne Grundfos, hvor de møder en kvinde, der arbejder med industrirobotter. Resten af dagen tilbringes i Naturvidenskabernes Hus, hvor de, i forskellige praktiske workshops, prøver at arbejde med IT og robotter sammen med inspirerende rollemodeller fra virksomheder og tekniske videregående uddannelser.

 

DATO: 11. - 12. september 2018

MÅLGRUPPE: 7. klasse - 9. klasse

VARIGHED: Cirka 5 timer, kl. 08.30 - 14.45 (i Naturvidenskabernes Hus)

PRIS: Pris for aktivitetsdagen i Naturvidenskabernes Hus:

Grundskoler: gratis

TILMELDING: kontakt@nvhus.dk