Space Adventure Race

Space Adventure Race er et udfordrende undervisningsforløb om rumfart og teknologi.

Med Space Adventure Race skal der prøves kræfter med nogle af de naturfaglige, teknologiske og praktiske udfordringer, som astronauter og rumingeniører står overfor i planlægningen af en rummission.

Den danske astronaut Andreas Mogensen vil videoguide elever igennem tre perioder i Space Adventure Race, hvor de skal tilegne sig viden om rumfart, forholdene i rummet og på Mars samt undersøge, hvordan astronauter kan holde til at gennemføre den lange rejse til den Røde Planet, og planlægge en mission til Mars.

For at bidrage yderligere til autenticiteten har danske rumfartsvirksomheder sponseret såvel knowhow som teknologisk udstyr til Space Adventure Race i Naturvidenskabernes Hus.

 

Målgruppe: Udskoling, ungdomsuddannelser

Varighed: En aktivitetsdag i Naturvidenskabernes Hus. Der er forberedende og opfølgende undervisningsmateriale til ca. 2-4 ugers undervisning i primært fysik og biologi. Der er mulighed for at inddrage idræt, matematik og teknologi (HTX)

Forløbstype: Forløbet består af tre dele. Den første forberedende del af forløbet forgår på ens egen skole. 2. del er en aktivitetsdag i Naturvidenskabernes Hus. Den 3. og afsluttende del foregår også på ens egen skole

Materialer:

Link til det komplette forløb på caseweb

link til et komprimeret forløb som pdf (MANGLER KORREKTUR)

Pris:

Grundskoler: 2.000 kr. for én klasse. 500 kr. pr. ekstra klasse.

Gymnasier: 2.500 kr. for én klasse. 500 kr. pr. ekstra klasse.

Folkeskoler i Viborg Kommune: gratis