Virksomhedscase: Juicekvalitet

Hvordan får man en juice til at smage godt, og hvad har enzymer med juice at gøre?

Virksomheden Rynkeby Foods fremstiller juice og arbejder med frugt, som fra naturens side svinger i smag, syreindhold og sødme – alt efter hvor i verden, det er høstet, vejrforhold, sorter mm. Derfor er de blevet rigtigt gode til at undersøge juicer, så de sikrer, at de smager, som vi gerne vil have, de skal smage.

I dette forløb bliver eleverne med hjælp fra Rynkeby eksperter i at undersøge juicens kvaliteter i form af smag, C-vitamin og sukkerindhold. De bliver også klogere på enzymer, hvorefter de selv skal fremstille juice ved hjælp af enzymer. Til sidst skal eleverne med deres nye viden lave en ny reklamefilm, der skal hjælpe virksomheden med at sælge juice.

 

Målgruppe: Udskoling

Varighed: 12-20 lektioner (se komprimeret forløb)

Forløbstype: Forløb til anvendelse på den enkelte skole

Faglige emner: Enzymer, titrering, syre, sukkerstoffer, koncentration, sensorik, pH, produktfremstilling, virkemidler i reklamer

Materialer

Link til det komplete forløb på caseweb

Link til materialekassen

Pris: Forløbet er gratis, men materialekassen skal købes hos Frederiksen A/S.