Virksomhedscase: Rent vand til Karago

Hjælp med at skaffe rent vand til byen Karago vha. moderne teknologi fra Grundfos.

Byen Karago i Kenya mangler rent vand og der mangler udstyr til at pumpe vand op fra undergrunden. Der er mange udfordringer at i skaffe rent vand i et udviklingsland.

En klasse ønsker at samle penge ind til et vandprojekt i byen Karago i Kenya. Men hvad er den bedste løsning til at skaffe rent drikkevand? Kan Grundfos’ LifeLink-teknologi bruges?

Ved hjælp af diverse videoklip bygges historien op, og eleverne foretager overvejelser og undersøgelser forud for det eksperimenterende arbejde på NVH-besøgsdagen. Efterfølgende samles og sammenlignes data, inden eleverne diskuterer deres anbefalinger af, hvordan der kan skaffes rent vand til Karago.

Se introduktionsfilmen til eleverne her:

 

Målgruppe: Udskoling

Varighed: Forløbet har en varighed på 8-12 lektioner på skolen samt en aktivitetsdag i Naturvidenskabernes Hus, hvor eleverne i forskellige arbejdsstationer skal arbejde med energikilder som solceller, vindmøller og en benzingenerator samt samle og måle på en dykpumpe.

Forløbstype: Forløbet foregår primært på egen skole og suppleres med en aktivitetsdag i Naturvidenskabernes Hus

Faglige emner: Energioverførsel, virkningsgrad, energikvalitet, bæredygtig udvikling, produktionsvirksomheder, produktionsprocesser, ressource- og energiforbrug, arbejdsmetode og formidling.

Materialer

Link til det komplete forløb på caseweb

link til et komprimeret forløb som pdf (MANGLER KORREKTUR)

 

Pris:

Grundskoler: 2.000 kr. for én klasse. 500 kr. pr. ekstra klasse.

Folkeskoler i Viborg Kommune: gratis