Læs mere om

Naturfagsmaraton er et undervisningsforløb til 5. og 6. klasser i hele landet. Eleverne  skal arbejde med opgaver hjemme på skolen i 12-20 lektioner.

Opgaverne er forberedelse til en konkurrencedag i foråret, hvor op til 24 lokale klasser dyster mod hinanden om de bedste løsningsforslag.

Samarbejde med Danfoss

Opgaven "Gå bananas med Danfoss" er udarbejdet i samarbejde med Danfoss. Opgaven var en del af både halv- og helmaraton i skoleåret 18/19. I opgaven skulle eleverne blandt andet bygge transportkasser til bananer, så de kunne holde sig friske under hele transporten.

I den forbindelse producerede Danfoss en video, så eleverne til konkurrencedagene kunne se, hvordan Danfoss' kølerum holder bananer friske - fra de høstes i Indien, til de når de europæiske supermarkeder. Videoen viser også eleverne, hvorfor sådan en teknologi er vigtig, og hvordan den gør en forskel for produktionen af bananer, svind og den lokale, indiske beskæftigelse. Til et arrangement i Nordborg Kommune optog Danfoss en video af eleverne, der blandt andet løste denne opgave. Du kan se begge videoer her:

Video om kølerum til bananer, eleverne kan se ifm. opgaveløsningen

Video fra konkurrencedagen i Nordborg

Naturfagsmaraton er støttet af: