OM NATURFAGSMARATON

Naturfagsmaraton er et undervisningsforløb til 5. og 6. klasser i hele landet. Både elever og lærere får erfaringer med undersøgende og praktisk undervisning, der har til hensigt at øge elevernes interesse i og motivation for at lære mere om de naturvidenskabelige fag.

Som en del af Naturfagsmaraton skal eleverne arbejde med opgaver hjemme på skolen i 12-20 lektioner. Opgaverne er forberedelse til en konkurrencedag i foråret, hvor op til 20 lokale klasser dyster mod hinanden om, hvem der har de bedste løsningsforslag.

Find praktiske oplysninger om konkurrencedage i din kommune under TILMELDING.

Klik på Tilmelding, hvis du vil tilmelde din klasse til Naturfagsmaraton. 

Klik på Log in, hvis du vil se opgaverne og alle andre informationer.

Du skal bruge dit UNI-Login. 

ER DU I FORM TIL EN HEL- ELLER HALVMARATON?


Din klasse kan deltage i en helmaraton (otte opgaver med tilhørende delopgaver) eller halvmaraton (fem opgaver med tilhørende delopgaver). Klasser med få elever kan med fordel tilmelde sig en halvmaraton for at sikre kvaliteten i opgaverne og dermed en succesoplevelse for alle elever.

Det er de samme opgaver, der gives til deltagerne i en helmaraton og en halvmaraton. I halvmaraton arbejder eleverne blot med et færre antal opgaver. Til den lokale konkurrencedag afvikles helmaratonen parallelt med halvmaratonen i samme hal.

Det er din kommune, der afgør, om skolerne i kommunen skal have mulighed for at deltage i årets Naturfagsmaraton.

 

Find den kommune, som din skole hører under, ved at klikke på TILMELDING. Er din kommune ikke er med, så kontakt os gerne for at høre mere om andre muligheder for at deltage.

Opgaverne blev offentliggjort den 1. november 2019. Finalerne afvikles fra januar til maj 2020 i lokale sportshaller i hele Danmark.

Kontakt Laila eller Janus, hvis vil vide mere om Naturfagsmaraton

     

    

     

    

Naturfagsmaraton er støttet af: