NATURFAGSMARATON

Naturfagsmaraton er et undervisningsforløb til 5. og 6. klasser i hele landet. Både elever og lærer får erfaringer med undersøgende og praktisk undervisning, der har til hensigt at øge elevernes interesse i og motivation for at lære mere om de naturvidenskabelige fag.

Som en del af Naturfagsmaraton skal eleverne arbejde med opgaver hjemme på skolen i 12-20 lektioner. Opgaverne er forberedelse til en konkurrencedag i foråret, hvor op til 24 lokale klasser dyster mod hinanden om, hvem der har de bedste løsningsforslag.

Find praktiske oplysninger om konkurrencedage i din kommune under "tilmelding".

Vil du melde din klasse til Naturfagsmaraton, så skal du trykke på Tilmelding.

Se opgaver og alle andre informationer under Log ind. Du skal bruge dit UNI-Login. 

ER DU I FORM TIL EN HEL- ELLER HALVMARATON?


Det er både muligt at deltage i en helmaraton (otte opgaver med tilhørende delopgaver) og i en halvmaraton (fem opgaver med tilhørende delopgaver). Klasser med få elever kan med fordel melde sig til halvmaraton for at sikre kvalitet i opgaverne og dermed en succesoplevelse for eleverne.

Det er de samme opgaver, som gives til deltagerne i helmaraton som i halvmaraton - i halvmaraton laver eleverne blot færre af opgaverne. Til det lokale event afvikles helmaratonen parallelt med halvmaratonen i samme hal.

Det er kommunerne, der afgør om skolerne skal have mulighed for at deltage i årets Naturfagsmaraton.

 

Se om din kommune er med under "tilmelding"Hvis din kommune ikke er med, så kontakt os gerne for at høre om andre muligheder for at deltage.

Opgaverne frigives 1. november 2019, og finalerne foregår fra januar til maj 2020 i lokale sportshaller i hele Danmark.

Er du interesseret i at høre mere, så tag endelig kontakt til Laila eller Janus:

     

    

     

    

Naturfagsmaraton er støttet af: