18 lærere på safari til fem Viborg-virksomheder

Lærere mødte granit, hydraulik, geometri, vin og pumpeteknologi på virksomhedssafari på fem viborgensiske virksomheder

Granit, hydraulik, geometri, vin og pumpeteknologi erstattede løver og elefanter, da 18 lærere fra Viborg kommune var på virksomhedssafari på fem viborgensiske virksomheder.

18 lærere fra forskellige skoler i Viborg Kommune var den 29. maj på virksomhedssafari på fem forskellige virksomheder i og omkring Viborg. Lærerne var primært afsted i deres rolle som såkaldte KLC-ambassadører.

Formålet med dagen var at styrke deres kendskab til mulighederne i et samarbejde mellem virksomheder og skoler i kommunen. Som KLC-ambassadører er det lærernes rolle at inspirere deres kolleger rundt omkring på skolerne i Viborg Kommune til at bruge de mange forskellige læringsforløb, der ligger tilgængelige på KLC Viborgs portal på internettet.

Turen var arrangeret af Naturvidenskabernes Hus og Tektanken i Bjerringbro i et samarbejde med Viborg Kommune. Torben Mikkelsen, projektleder fra Naturvidenskabernes Hus, fortæller:

”Mange lærere savner viden om, hvordan man kan omsætte praksis på en virksomhed til noget, de kan bruge i deres undervisning. Vi kan hjælpe lærere med at se de læringspotentialer, der gemmer sig i fagligheden hos en virksomhed,” siger han.

Skole-virksomhedssamarbejde inspirerer unge

Det kan Henrik Søndergaard, naturfaglig lærer på Overlund skole, nikke genkendende til.

”Vi hentede rigtig god inspiration til anderledes undervisning, der kan give eleverne en forståelse for, hvad de kan fx kan bruge naturfag til i virkeligheden,” siger han.

Det er vigtigt, at KLC Viborg og Naturvidenskabernes Hus har stået for at få forløbene tilrettelagt og udbudt, understreger han.

”Skole-virksomhedsforløb jo en del af folkeskolereformen og den åbne skole, men det er et must, at der er nogen, der sætter det i værk og laver nogle gode forløb med et godt fagligt indhold,” siger han.

Henrik Søndergaard har en klar mission nu:

”Jeg skal sælge det her til mine lærerkolleger. Der er flere af forløbene, der passer rigtig godt ind i naturfagsundervisningen.”

Selvom Henrik Søndergaard som naturfaglig lærer fokuserer på naturfagene, er der masser af forløb på KLC Viborg, der har andre faglige sigter end naturfag.

De 18 lærere besøgte Landinspektørfirmaet Søren Kieldsen, Viborg Stenhuggeri, Lahvino Italiensk Vinimport, Grundfos og Hydraflex.

Vil slå et slag for forløbene hos KLC-Viborg

Carina Sloth er lærer på Møldrup Skole og helt nyudnævnt KLC-ambassadør. Hun var også blandt de 18 lærere på safarien. Hun mener ikke, at der nogen undskyldning for ikke udnytte de mange tilbud, som portalen giver alle lærere i kommunen:

”Forløbene er lige til at gå til, der er generelt ikke ret meget forberedelsestid, de er gratis, og du kan få betalt transporten. Så det gælder egentligt bare om at komme i gang,” siger hun.

KLC-forløb passer perfekt til undervisningsfrie dage og til det timeløse fag job og uddannelse, mener Carina Sloth.

”På Møldrup Skole, hvor jeg kommer fra, er hver fredag fritaget for almindelig undervisning. Der vil KLC-forløbene passe helt perfekt ind. Desuden er der virkelig meget at hente på det, vi skal igennem i faget job og uddannelse,” pointerer Carina Sloth.

Eleverne får nemlig en masse ud af at møde nogle mennesker fra ”det virkelige”, mener hun:

”Eleverne møder nogen, der har fingeren på pulsen på en anden måde end os lærere. Det er enormt sundt for eleverne at blive introduceret til, hvad et arbejdsliv efter skolen egentligt kræver – samtidig med at vi får det koblet til et fag.”

Carina Sloth vil nu blandt andet bruge de fælles lærermøder til at slå et slag for KLC-forløbene.

Carina Sloth på Grundfos. Det gælder bare om at komme i gang med at bruge KLC-forløbene, siger hun.
Hos Hydraflex var der fokus på hydraulik. På alle skole-virksomhedsforløb arrangeret af Tektanken møder eleverne faglærte rollemodeller, så de kan få et indblik i, hvad det kræver at arbejde med et fag.

DEM BESØGTE DE … 

Landinspektørfirmaet Søren Kieldsen. 

Viborg Stenhuggeri

Lahvino

Grundfos 

Hydraflex

Klik på firmanavnet og se forløbet på KLC-Viborg.

Andre nyheder

Kontakt

Kontakt