Andreas Mogensen på besøg i Naturvidenskabernes Hus

150 elever fra 4. og 5. klasse fra Gudenådalens Friskole, Randers Realskole og Stoholm Skole har trænet som astronauter sammen med Danmarks første astronaut.

Mission X er et internationalt koncept, hvor børnene skal træne som astronauter, sætte sig ind i, hvordan man holder sig sund og i god form samt lave aktiviteter om rumfart.

Børn fra hele verden er med i den fælles mission. Hver gang de har udført en aktivitet, skal de indtaste det på https://trainlikeanastronaut.org/da. Her aktiverer de astronauten Astro-Charlie, der skal gå hele vejen op til Månen.

Eleverne startede 18. januar med at arbejde på skolen med aktiviteter omkring bevægelse og rumfart. I Naturvidenskabernes Hus skal de på astro-løb, hvor de bl.a. skal designe papirraketter og designe en træningsøvelse til vægtløshed. Desuden vil Andreas fortælle om sin mission til Rumstationen.

Elever fra 30 lande deltager i Mission X, der i Danmark har været koordineret af Tycho Brahe Planetarium siden 2013. Dette års Mission X løber frem til 28. april 2016.

Andreas Mogensens besøg er arrangeret i samarbejde med ESA og Uddannelses- og Forskningsministeriet.

System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
   at ASP._Page_views_partials_grid_editors_widget_cshtml.Execute() in g:\Data\nvhus.dk\web\Views\Partials\Grid\Editors\Widget.cshtml:line 14
   at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy()
   at System.Web.Mvc.WebViewPage.ExecutePageHierarchy()
   at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy(WebPageContext pageContext, TextWriter writer, WebPageRenderingBase startPage)
   at Umbraco.Core.Profiling.ProfilingView.Render(ViewContext viewContext, TextWriter writer)
   at System.Web.Mvc.Html.PartialExtensions.Partial(HtmlHelper htmlHelper, String partialViewName, Object model, ViewDataDictionary viewData)
   at ASP._Page_Views_Partials_grid_editors_base_cshtml.Execute() in g:\Data\nvhus.dk\web\Views\Partials\Grid\Editors\Base.cshtml:line 20