Det går ikke stille for sig, når 14.000 børn og unge bliver Grønne Sammen

Viborg Kommune skal være mere grøn og bæredygtig. Derfor er der i uge 36 og 37 masser af aktiviteter, virksomhedsbesøg og underholdning, der tilsammen skaber fællesskab på tværs og gør vores unge mennesker klogere på bæredygtighed og grøn omstilling.

NATURVIDENSKABERNES HUS GØR ELEVER SKARPERE PÅ SOLENERGI OG PUMPER

I samarbejde med Grundfos inviterer Naturvidenskabernes Hus til en lærerig dag, hvor elever fra skolernes mellemtrin kan blive klogere på solenergi og pumper. Eleverne starter med et besøg hos pumpevirksomheden Grundfos, hvor de blandt andet skal samle og bruge et solcelle- og batteridrevet pumpeanlæg, og bagefter går turen til Naturvidenskabernes Hus.

”Hos os skal eleverne lave undersøgelser af, hvor meget energi der er i solens stråler, og hvordan man kan udnytte den energi ved hjælp af solceller, og også hvordan man kan opbevare energien,” fortæller Henrik Bay Madsen, projektleder i Naturvidenskabernes Hus.

Bæredygtighed står højt på kommunens dagsorden, som et af de fem tværgående temaer, vi arbejder med. Med Grønne Sammen skaber vi en fælles ramme for arbejdet med at skabe en mere bæredygtig fremtid for den kommende generation. Vores sigte er at klæde vores børn og unge på til at kunne agere ind i denne dagsorden, tage aktiv stilling og handle på det

Sger Søren Jordhøj Aakjær, direktør for Børn & Unge i Viborg Kommune.

Det er et rigtig godt initiativ fra Viborg Kommune, hvor mange samarbejdspartnere får mulighed for at dele deres grønne viden med børn og unge. Vi er glade for at være en af dem og på den måde medvirke til at skabe fremtidens bevidste og bæredygtige generationer

siger Maiken Lykke Lolck, direktør for Naturvidenskabernes Hus.

BAGGRUND FOR GRØNNE SAMMEN 

Viborg Kommune skal være mere grøn og bæredygtig. Det er et af de fem politiske målsætninger i den Sammenhængsmodel, som Viborg Byråd har besluttet, skal sætte retning for kommunens fremtidige initiativer. Grønne Sammen er et ambitiøst initiativ, der skal bidrage til en mere bæredygtig fremtid ved at inddrage og engagere de kommende generationer fra en tidlig alder. 

14.000 børn og unge fra alle kommunens dagplejere, børnehuse og folkeskoler skal en gang om året i en uge beskæftige sig med de bæredygtige tanker, ideer, muligheder og handlinger. 

Se mere på Grønne Sammen 

Kontakt

Andre nyheder

Kontakt

Kontakt