Erfaren skolemand fra Viborg Kommune ansat

Den tidligere skolechef i Viborg Kommune, Chris Rævsgaard Hansen, er blevet ansat i Naturvidenskabernes Hus. Med sin store erfaring fra det kommunale system og fra skoleverdenen bliver han et aktiv i indsatsen for at udbrede skole-virksomhedssamarbejder gennem samarbejde med kommuner.

Naturvidenskabernes Hus opruster og tilknytter den just fratrådte skolechef i Viborg Kommune, Chris Rævsgaard Hansen, i en stilling som chefkonsulent.

Direktør i Naturvidenskabernes Hus, Nanna Seidelin, kalder det held i uheld, at det er lykkedes at få en medarbejder med så stort et kendskab til den kommunale verden.

”Vi er meget glade for fremover at kunne trække på Chris’ unikke kompetencer og kendskab til kommuner og skoler. Jeg er ked af, at Chris fik en kronisk øjenlidelse, så han måtte stoppe som skolechef i Viborg Kommune, men samtidig er jeg glad og stolt over, at vi i stedet kunne indlede et samarbejde med ham,” siger hun.

Vigtig indsats i kommunerne

Chris Rævsgaard Hansen kommer især til at arbejde med at udbrede skole-virksomhedssamarbejder gennem kommunerne, fortæller Nanna Seidelin.

”Vi vil rigtig gerne ud med vores koncepter for skole-virksomhedssamarbejder i mange flere kommuner over hele landet. Jeg er sikker på, at vi med Chris’ erfaring både som skoleleder og skolechef kan gøre en stor forskel. Han ved, hvordan kommuner arbejder og tænker. Det bliver værdifuldt for os,” siger hun.

Chris Rævsgaard Hansen glæder sig til at komme i gang med opgaverne. Og med 37 års erfaring fra skoleområdet, føler han, at han blandt andet kan bidrage med indsigt og viden.

”Det bliver en særdeles spændende opgave for mig at være med til at beskrive koncepter, der kan anvendes bredt i forhold til at udbrede skole-virksomhedssamarbejder i landets kommuner. For der er stadig brug for, at flere uddanner sig i naturvidenskabelig, teknologisk og faglært retning,” siger han.

Chris Rævsgaard Hansen er ansat som chefkonsulent i en 20 timers stilling med første arbejdsdag torsdag den 15. februar. Han tiltrådte som skolechef i Viborg Kommune i februar 2014 og stoppede i februar 2018 på grund af en øjenlidelse. Han har tidligere været skoleleder i Silkeborg Kommune.

Chris Rævsgaard Hansen.