Folkemødet: live debat om skole-virksomhedssamarbejde

Folkemødet på Bornholm er i fuld gang, og fredag eftermiddag løb Tektankens debat af stablen. Spørgsmålet, der skulle debatteres, var hvordan vi sikrer, at flere unge tager en uddannelse som faglært.

Et skarpt og velforberedt panel og et veloplagt og spørgelystent publikum vendte og drejede problemstillingen: hvorfor er der ikke flere, der tager en erhvervsuddannelse?

Panelet bestod af bearbejdningssmed Morten Ryom, HR Manager i JENSEN Denmark, Kathrine Nilsson, afdelingsleder, Paradisskolen i Nexø Annika Bayskov, tiltrædende næstformand i Danske Skoleelever, Oskar Sommer Jonsson og direktør i Naturvidenskabernes Hus, Nanna Seidelin. 

 

Skole-virksomhedssamarbejde live på Folkemødet

Gæsterne kunne nemlig efter debatten opleve, hvad et skole-virksomhedssamarbejde egentligt består af.

7. klasse på Rønne Privatskole har samarbejdet med Beck Pack Systems i et forløb tilrettelagt af Tektanken, hvor eleverne både arbejder på skolen med en virksomhedsrelevant case og kombinerer det med besøg på virksomheden og møder med rollemodeller, hvor de får viden om jobmuligheder. Beck Pack Systems producerer kasser til fødevareindustrien.

Eleverne havde fået den udfordring at udvikle en opfindelse, der kunne blive et nyt produkt for Beck Pack Systems. En ny slags beholder,der kunne bruges til fødevarer.

Seks spændende og fantastiske bud blev bedømt af direktør Peter Vesløv fra Beck Pack System samt to kolleger.

Men det blev Sif, Josefine og Sebastian, der løb med præmiesummen på 1000 kroner samt muligheden for at præsentere deres ide for hele Beck Pack Systems ledelse efter Folkemødet.

Eleverne havde udviklet et bud på en ny og innovativ juicekarton, hvor de formåede at kombinere matematik, geometri med bæredygtighed og innovation.

For Peter Vesløv og kollegerne havde det været et svært valg:

”Det gør os varme om hjertet at se, hvor dygtige og engagerede I alle har været i arbejdet med jeres opfindelser,” sagde han henvendt til alle eleverne og fortsatte:

”Vi er ganske imponerede, og det har været et virkelig svært valg, men vindergruppen har formået at arbejde både med geometri, matematik og innovation samt været gode til at sælge deres idé til! Stort tillykke!”

Tektanken samarbejder med Fremstilingsindustrien om Folkemøde-indsatsen. Vi er repræsenteret i deres stand på J8 hele weekenden.

Se billederne fra arrangementet her.

Sif, Josefine og Sebastian løb med prisen for bedste idé. Direktør Peter Vesløv overrækker prisen.

Eleverne skulle pitche deres idé for Beck Pack System.

Der var masser af gode ideer og innovative produkter, da alle grupperne skulle fremvise deres opfindelse.

Poul Guldborg styrede dygtigt de ivrige debattører

Der var godt gang i debatten om manglen på faglærte