Gratis materialekasser til alle skoler i Viborg Kommune

I dag mandag den 27. april modtager alle 26 skoler i Viborg Kommune tre gratis materialekasser til brug for spændende undervisning i naturfag for elever i 0. – 5. klasse.

Skolerne i Viborg Kommune får i dag en hjælpende hånd til at udføre eksperimenterende undervisning i naturfag for deres 0. til 5. klasses-elever. Naturvidenskabernes Hus’ medarbejdere kører i dag ud til alle skoler i kommunen og afleverer tre materialekasser til hver skole.

Projektleder i Naturvidenskabernes Hus, Mette Bisp Jensen, er glad for, at Naturvidenskabernes Hus kan give lærerne en hånd med undervisningen i en svær tid:

”Det er et forsøg på at hjælpe lærerne med at komme gennem den nye dagligdag og inspirere dem til på en nem måde at arbejde praktisk og eksperimenterende med naturfag,” siger hun.  

BESØG I HUSET ER PÅ PAUSE

I Naturvidenskabernes Hus er vi glade for at være værter for skoleklasser, der hver eneste uge lægger vejen forbi vores lokaler til undervisning i naturfagene.

Men det kan desværre ikke lade sig gøre i øjeblikket, da alle aktiviteter med skoleklasser i huset er sat på pause på grund af coronavirus.

Materialekasserne skal ses som et alternativ, fortæller Mette Bisp Jensen.

”Vi håber, at vi kan gøre en lille forskel for både elever og lærere. Vi vil gerne minde om, at der er noget der hedder naturfag, og at det er sjovt. Og så glæder vi os til at se en masse elever og lærere i huset engang, når det er muligt,” siger hun

DESIGNET TIL AT KUNNE FOREGÅ UDENDØRS

Materialekasserne er gratis for skolerne og skal ikke leveres tilbage. Der er indhold i kasserne til seks hold, så de kan gå på skift i skolen. Desuden er opgaverne udformet, så de kan udføres udendørs.

”Det er helt simple opgaver, hvor vi leverer en del af de ting, de skal bruge. Resten kan de nemt finde på skolen. De dele af opgaverne, der skal deles af flere hold, kan sprittes af, så de er sikre at sende på omgang,” fortæller Mette Bisp Jensen.

SE OPGAVERNE

0. – 1. KLASSE: FÅ KUGLEN TIL AT TRILLE

2. – 3. KLASSE: BYG EN VINDBIL

4. – 5. KLASSE: BYG EN RAKET

Viborg Kommune og Poul Due Jensens Fond støtter Naturvidenskabernes Hus’ aktiviteter.

Andre nyheder

Kontakt

Kontakt