Gymnasieelever bygger pumper på Grundfos

Man skulle næsten tro, at det var en leg, da 50 gymnasieelever fra Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasier besøgte Grundfos sidst i november. Her skulle de arbejde med bæredygtig vandpumpning.

 

Eleverne fra Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasier skulle i de to workshops bruge microbits og LEGO-motorer til at optimere deres vandpumper og gøre dem intelligente.  

 

Begejstringen var ikke til at tage fejl af, da 2.g-elever fra HTX på Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasier kickstartede deres tekcase i samarbejde med Grundfos. Tre Grundfos-medarbejdere Henrik Herman, Eva Nielsen og David Lynge Hein guidede eleverne igennem to workshops og en fabriksrundvisning.

I mindre hold arbejdede gymnasieeleverne med at bygge og optimere en vandpumpe samt at programmere en pumpe til at gøre bestemte ting. Derudover oplevede de produktionen af Grundfos-pumperne på nærmeste hold. Det hele foregik med store smil og entusiasme.

- Det er godt for eleverne at arbejde med en virkelighedsnær problemstilling. Det motiverer dem at se, at der bliver arbejdet med samme emne i en rigtig virksomhed, siger Kirsten, der er lærer i teknologi på Herningsholm HTX.

Med de nye erfaringer i bagagen tager eleverne hjem til gymnasiet og arbejder på at skabe deres egne bæredygtige energiløsninger til vandpumper. Løsningerne præsenteres for klassekammerater og lærere.

 

Stockholm Junior Water Prize

Forløbet hos Grundfos er lavet i samarbejde med os i Naturvidenskabernes Hus og har fokus på at arbejde med bæredygtige løsninger med vand. De projekter, eleverne udvikler, kan indsendes til Stockholm Junior Water Prize, som er støttet af Poul Due Jensens Fond og en del af Unge Forskere.

Vi har flere spændende forløb i samarbejde med virksomheder, hvis du og din klasse også vil arbejde med virkelighedsnære problemstillinger i undervisningen. Se mere her: https://www.nvhus.dk/undervisning/tekcases-til-gymnasier/, hvor du også kan læse mere om tekcasen med Grundfos.

Stockholm Junior Water Prize, Unge Forskere: https://ungeforskere.dk/om-konkurrencen/praemier/saerpriser/stockholm-junior-water-prize-challenge/ 

 

KONTAKT

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os.