Mød Tektanken på Folkemødet på Bornholm 15. juni kl.14-16

om fremtidens faglærte arbejdskraft – og oplev et skolevirksomhedssamarbejde live!

Mød Tektanken på Folkemødet på Bornholm den 15. juni klokken 14.00 til 16.00 hos Fremstillingsindustrien til en spændende debat om fremtidens faglærte arbejdskraft.

Se også et skolevirksomhedssamarbejde udfolde sig live, når elever fra Rønne Privatskole præsenterer deres innovative ideer over for direktør Peter Vesløv, Beck Pack Systems A/S, der producerer transportkasser til fødevareindustrien. Du kan også investere dine egne Tektanken-dollars i den opfindelse, du har mest fidus til.

Du finder os på Kæmpestranden hos Fremstillingsindustriens grønne truck lige på havnen i Allinge, stand J8 ved Netto.  

Vi er der alle dage med vores Tektanken-stand, hvor alle kan komme og høre nærmere om de mange fordele ved skole-virksomhedssamabejde, når unge skal inspireres til en fremtid med IT, naturvidenskab og teknologi. 

Se kort over Allinge her.

Se Fremstillingsindustriens samlede program her.

Billeder fra Folkemødet: Joshua Tree Photography.

DEBAT: HVORDAN FÅR VI FLERE KLOGE HÆNDER I DANMARK?

Klokken 14.00 til ca. 15.00, fredag den 15. juni. 

Alt for få unge vælger en erhvervsuddannelse efter folkeskolen. Det er dyrt for samfundet, og vi kan om få år stå med en alvorlige mangel på faglærte. Det skal vi have vendt ved en langsigtet og målrettet indsats, men hvordan mere præcist?

I Tektanken samarbejder virksomheder med skoler og gymnasier om at inspirere de unge til en fremtid med teknologi og naturvidenskab, men der er mangel på virksomheder. Hvad skal der til for at flere virksomheder slår dørene op for de unge? Skal de unge indse, at der er alternativer til det almene gymnasium og evt. universitetet?

For som faglært kan du få gode jobs og gøre en forskel med dit håndværk. Hvorfor er det stadig uattraktivt i mange unges øjne at blive håndværker?

Og hvad med forældrene? Har de ikke et ansvar for at indvie deres børn i en faglært fremtid, som de ikke nødvendigvis selv kender til? Vejleder skolerne egentligt godt nok i retning af erhvervsskolerne?

Så hvem har ansvaret? De unge, forældrene, skolerne, dansk erhvervsliv? Vi sætter dem alle sammen i stævne og spørger, hvad der skal der til. Hvordan får vi flere Kloge Hænder?

Paneldeltagere
Morten Ryom, uddannet bearbejdningssmed, i lære som betonarbejder.
Mette With Hagensen, formand for Skole og Forældre.
Annika Bayskov, afdelingsleder fra Paradiskolen, afdeling Nexø.
Oskar Sommer Jonsson, tiltrædende næstformand, Danske Skoleelever.
Kathrine Holm Nilsson, HR Manager JENSEN Denmark.
Nanna Seidelin, direktør, Naturvidenskabernes Hus

Ordstyrer: Poul Guldborg.

AKTIVITET: SE ET SKOLE-VIRKSOMHEDSSAMARBEJDE LIVE PÅ FOLKEMØDET

Klokken 15.00 til ca. 16.00, fredag den 15. juni.

Elever skaber nye ideer med deres Kloge Hænder, når Tektanken flytter et skolevirksomhedssamarbejde ud på Folkemødet.

Kom og oplev elever fra Rønne Privatskole præsenterer deres innovative ideer til nye transportkasser til Peter Vesløv, direktør i Beck Pack Systems. Investér dine Tektanken-dollars i den bedste idé.

Elever opfinder nyt produkt
Elever fra Rønne Privatskole har fået en udfordring fra Beck Pack System. De skal udvikle en idé, som kan blive til et nyt produkt fra Beck Pack System i fremtiden.
Beck Pack Systems laver kasser til fiskeindustrien, og inden eleverne besøger Folkemødet har de undersøgt markedet, beregnet på modeller og designet efter bedste evne. Eleverne har også været på besøg på Beck Pack System i Rønne, hvor de har fået et indblik i produktionen, og mødt nogle af alle de engagerede medarbejdere, som har fortalt om de færdigheder, som er nødvendige for at arbejde på Beck Pack System. Vigtige ingredienser i alle skole-virksomhedsforløb, som Tektanken står bag.

Efter præsentationen vil Peter Vesløv afgøre, hvilken idé, der både er mest realistisk og nytænkende – og dermed relevant for Beck Pack System. Vinderne får 1000 kroner og skal fremlægge ideen for hele ledelsen af Beck Pack Systems.
Invester dine Tektanken-dollars i den bedste idé.
Alle gæster får udleveret Tektanken-dollars, som de kan investere i den bedste, skøreste, sjoveste eller mest nytænkende idé.
Gør en god investering og oplev, hvordan skolevirksomhedssamarbejde kan øge interessen for naturvidenskab og teknologi.

Andre nyheder

Kontakt

Kontakt