NATURFAGSMARATON OG COVID-19

Opdateret 4. januar 2022 efter pressemøde med Børne- og Undervisningsministeriet

Orientering vedrørende Naturfagsmaraton, og hvordan den aktuelle situation med COVID-19 påvirker konkurrencedagene. Alle konkurrencedage afvikles, men i nogle tilfælde vil dagen være tilpasset gældende restriktioner og anbefalinger.

Naturfagsmaraton i Egedal Kommune, januar 2020 (Foto: Naturvidenskabernes Hus)

Snart går startskuddet til konkurrencedagene i Naturfagsmaraton, som afvikles i perioden januar-maj 2022. Normalt foregår konkurrencedagene i lokale idrætshaller, hvor skoler fra hele kommunen deltager, men den aktuelle situation med COVID-19 gør, at der kan forekomme ændringer.

Alle skoler kan dog være sikre på, at deres planlagte konkurrencedag afvikles, men tilpasset gældende restriktioner og anbefalinger.

 

Generelt gælder følgende

  • Konkurrencedagene afvikles som planlagt, såfremt der ikke er restriktioner (eksempelvis forsamlingsforbud under 500 personer) eller anbefalinger, der forhindrer dette. Alle retningslinjer vil blive overholdt, eksempelvis fremvisning af coronapas, krav om mundbind eller visir og brug af håndsprit.
  • Er der restriktioner eller anbefalinger, der forhindrer afviklingen af en konkurrencedag med op mod 500 elever fra forskellige skoler, gennemføres konkurrencedagen hjemme på skolerne med liveudsendelse fra et studie, hvor piloterne i Naturfagsmaraton guider lærere og elever gennem dagen.
  • Naturvidenskabernes Hus, der står bag Naturfagsmaraton, vil derudover indgå i dialog med den kommunale konsulent på området forud for konkurrencedagen, således der tages højde for eventuelle kommunale retningslinjer.

Aktuelle anbefalinger

Børne- og Undervisningsministeriet anbefaler på pressemødet den 4. januar 2022, at undervisningen foregår i stamklasser, og elever ikke blandes på tværs af klasser og dermed også skoler.

Det betyder, at konkurrencedage i januar og starten af februar som udgangspunkt afvikles hjemme på skolen, mens piloterne i Naturfagsmaraton sender live fra studiet.

 

LÆS MERE

Konkurrencedage i Naturfagsmaraton

Vi opdaterer løbende denne side med oplysninger om konkurrencedage i Naturfagsmaraton i de enkelte kommuner, og hvilke konkurrencedage der foregår hjemme på skolerne i stedet for i hallerne:

 

FIND KOMMUNE

Vi glæder os

Hele holdet bag Naturfagsmaraton glæder sig til for 18. år i træk at kunne byde elever og lærere velkommen til konkurrencedagene i Naturfagsmaraton 2022.

 

Spørgsmål

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte vores support på mail eller telefon, som er åben alle hverdage mellem kl. 08.00 og 16.00.

 

KONTAKT

OM NATURFAGSMARATON