Læring, fantasi og sjov på skoleskemaet til Naturfagsmaraton i Svenstrup Skoles hal

Taget på Svenstrup Skoles hal var lige ved at lette.

Allerede fra morgenstunden var stemningen helt i top, og da nedtællingen til dagens program satte i gang, blev der råbt så højt i kor, at taget på Svenstrup Skoles hal var lige ved at lette.

Omkring 425 elever mødte velforberedte op til en dag i naturfagets tegn, der på flere måder adskilte sig fra elevernes traditionelle skoledag: 

”Jeg synes, det er sjovt, og man lærer meget. Det er meget mere frit, og man kan selv bestemme, hvad man vil. Det er ikke efter et skema.”

Sådan fortæller Sofie fra 5. klasse på Sofiendalskolen, der sammen med sin klasse deltager i dagens konkurrence. Sofies klassekammerat Livia fremhæver også, at det først og fremmest er sjovt at deltage i Naturfagsmaraton: 

”Jeg synes, at det er meget sjovt, fordi man får lov til at bruge sin fantasi”, fortæller Livia og uddyber: ”Jeg har lært rigtig meget. Nu kan man lave ting selv, man behøver ikke altid gå ud og købe det.”

EN DAG FOR FREMTIDENS ENTREPRENØRER

Livet i den fiktive provinsby “Grønby” er udgangspunktet for opgaverne til dette års Naturfagsmaraton. Eleverne skal arbejde med alt fra en bylejligheds plantegning til et vandingssystem, der skal fordele vandet i en lille have på en altan.

Det virkelighedsnære element i årets opgaver fremhæves netop af Dennis Wortziger, der er lærer for 5. klasse på Sofiedalsskolen:

”Det er virkelighedsrelaterede problemer, så det er også noget eleverne kan se sig selv i. Med den fiktive by kommer der en baggrundhistorie, der gør, at det bliver mere virkelighedsnært for eleverne.”

Fantasi, kreativitet og planlægning af en byggeproces er nogle af de elementer, der skal bringes i spil, når eleverne skal løse opgaverne til Naturfagsmaraton, hvilket blandt andet sker gennem en engineering-proces.

Her skal eleverne undersøge, få ideer, bygge, planlægge og forbedre, og denne proces har især været lærering for eleverne på Sofiedalskolen:

”Jeg synes virkelig, at det er fedt at se eleverne løse nogle af de her problemer”, fortællerDennis Wortziger og uddyber:”Det her er en begyndelse til fremtidens entreprenører, og de står jo her i dag, kan man sige.”

VINDERNE AF NATURFAGSMARATON, AALBORG KOMMUNE, SVENSTRUP SKOLE:

Helmaraton: 6.A Svenstrup Skole
Halvmaraton: 5.C Vodskov Skole

DELTAGENDE SKOLER I NATURFAGSMARATON, AALBORG KOMMUNE, SVENSTRUP SKOLE:

Frejlev Skole
Højvangskolen
Sofiedalskolen
Svenstrup Skole
Vodskov Skole

DER AFHOLDES I ALT FIRE KONKURRENCEDAGE I NORDJYLLAND:

11.02.2019: Svenstrup Skole
12.02.2019: DGI-huset Aabybro
13.02.2019: Tolstrup-Stenum Friskole, Tømmerbyvej 2, 9700 Brønderslev
14.02. 2019: Arena Nord, Harald Nielsens Plads 9, 9900 Frederikshavn

Andre nyheder

Kontakt

Kontakt