Skarp midtjysk semifinale i “Unge Forskere”

40 skarpe forskertalenter har kvalificeret sig til den midtjyske semifinale i talentkonkurrencen Unge Forskere, som afholdes 21. marts i Naturvidenskabernes Hus.

Håbefulde elever fra grundskoler og almene og tekniske gymnasier er sluppet gennem dommerjuryens nåleøje med deres i alt 40 scienceprojekter og stiller op i Naturvidenskabernes Hus.

Regionens skarpe hjerner bidrager med så forskellige projekter som magneter, der ændrer verden, laserdrevne solsejl og sammenhængen mellem DNA-reparation og kræft. Projekterne tager form som teoretiske projekter, forsøg eller nye opfindelser.

Programleder for Unge Forskere, Katrine Bruhn Holck, siger:

-Unge Forskere, Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence, hjælper med til at få originale og nytænkende projekter frem i lyset. Det er vigtigt, for der er brug for børn og unge med interesse for naturvidenskab, teknologi og sundhed. Det er deres talent og idérigdom, der skal løse mange af fremtidens udfordringer.

Både for junior og senior

På dagen er der både en juniorkonkurrence for grundskolen og en seniorkonkurrence for gymnasieeleverne. Værterne i Naturvidenskabernes Hus er glade for at kunne tilbyde de unge deltagere en ramme for en god dag:

– Vi kan se, at de unge her får prøvet kræfter med andet end den daglige undervisning i naturvidenskab. De får nye erfaringer med at formidle deres projekt, og de får feedback fra undervisere, forskere og folk fra det private erhvervsliv, siger Nanna Seidelin, direktør for Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro.

Vinderne i Midtjylland skal deltage i den nationale finale ved Science i Forum i København, som holdes d. 23.- 25. april. Her skal de kæmpe om titlen som Årets Unge Forsker 2017 i junior- og seniorrækken og om pengepræmier på i alt 300.000 kr. Præmien overrækkes af H.K.H. Prins Joachim og undervisningsminister Merete Riisager.

Unge Forskere er arrangeret af Astra, Center for Læring i Natur, Teknik og Sundhed. I alt har knap 1.800 projekter fra hele landet været tilmeldt konkurrencen. Heraf er 200 gået videre til fem regionale semifinaler.

_________
Pressen er velkommen på dagen.
Program for den regionale semifinale i Naturvidenskabernes Hus, Baldersvej 10 i Bjerringbro, tirsdag d. 21. marts kl. 9.00 – 16.00

8.30 – 9.30: Deltagerne stiller deres projekter op i salen
9.30 – 9.40: Fælles velkomst
9.40 -12.15: Dommerjuryen besøger standene
12.15 – 13.00: Frokost
13.00 – 15.15: Underholdning og åbent hus
13.00 – 15.15: Juryen voterer
15.15 – 16.00: Udvælgelsesceremoni
16.00: Semifinalen slutter

Yderligere oplysninger:

Fra Naturvidenskabernes Hus:
Direktør Nanna Seidelin
tlf. 2941 1133, e-mail: ns@nvhus.dk

Fra Astra:
Programleder Katrine Bruhn Holck
tlf. 22 18 87 67, mail: kbh@astra.dk

Pressekoordinator Metha Loumann,
tlf. 60 82 04 03, mail: ml@methamedia.dk

Se også:
Unge Forskere: www.ungeforskere.dk
Finalen Unge Forskere: www.scienceiforum.dk

Andre nyheder

Kontakt

Kontakt