Solar inspirerer unge med energieffektivitet

Der var liv og glade dage i Solars videncenter, da 17 elever fra Grønvangskolen i Vejen blev klogere på energieffektivitet og bæredygtige løsninger.

Under overskriften ’Bæredygtig energiforsyning’ arbejder eleverne på et projekt, der skal give eleverne mulighed for at forholde sig til den globale opvarmning, og hvordan vi kan designe fremtidens bolig, så den belaster vores miljø mindst muligt.

Inden mødet med Solar havde eleverne gruppevis besluttet sig for en konkret problemstilling, som de ville arbejde videre med. Da eleverne kom til Solar, stod eksperter inden for klima og energi, el og belysning klar med rådgivning og forslag til konkrete energispareløsninger til elevernes fremtidige boliger.

”Det var utroligt spændende at møde eksperterne fra Solar,” var en gruppe elever enige om over den efterfølgende frokost.

”Mødet med Solars eksperter har virkelig givet os noget at tænke over. F.eks. vil jeg foreslå min far, at han med det samme udskifter alle lyskilder i vores hus med energirigtige lyskilder, for det er jo bare bedre for miljøet. Og jeg vil også være opmærksom på det, når jeg selv skal bygge hus,” fastslog en af de elever, som brugte nogle timer på at udforske energieffektive løsninger i Solars videncenter, Explorium.

”For os er det utroligt spændende at møde eleverne fra den lokale skole. De energiproblemer, som verden står over for betyder utroligt meget for mig, og det at kunne gøre en forskel i dagligdagen er faktisk stort. Det var virkelig inspirerende at møde de unge mennesker, der var utroligt spørgelystne og meget åbne for at lære,” siger Tom Nielsen, Klima- og Energiekspert hos Solar Danmark. Til daglig rådgiver han Solars kunder om klima og energi, så dagens opgave var ikke uvant for ham – blot var målgruppen lidt anderledes end vanligt.

Eleverne har nu 14 dage til at færdiggøre projektopgaven, som kommer til at indgå i klassens eksamenspensum. Herefter venter et nyt møde hos Solar 15. marts, hvor eleverne skal præsentere de løsninger, de har valgt i designet af fremtidens hus.

Andre nyheder

Kontakt

Kontakt