VILLUM FONDEN støtter Naturfagsmaraton med fem millioner kroner

VILLUM FONDEN har besluttet at støtte Naturfagsmaraton med fem millioner kroner.

VILLUM FONDEN har besluttet at støtte udviklingen af Naturfagsmaraton med fem millioner kroner. Fonden oplyser følgende begrundelse for støtten:

”Det er VILLUM FONDENs håb, at vi med denne bevilling medvirker til at styrke unges interesse for naturvidenskab og teknologi – og at motivere flere børn og unge til at vælge en uddannelse og job inden for området.”

Direktør i Naturvidenskabernes Hus, Nanna Seidelin, glæder sig på vegne af de mange børn, der deltager i Naturfagsmaraton:

”Støtten hjælper os til at lave et endnu bedre Naturfagsmaraton, hvor endnu flere 5. og 6. klasser i hele landet arbejder med åbne opgaver om teknologi og naturfag. Opgaverne i Naturfagsmaraton kræver teamarbejde, innovation, opfinderånd og sammenhold, så VILLUM FONDENs støtte betyder meget for vores arbejde med at inspirere børn til en fremtid med teknologi,” siger hun.  

Om Naturfagsmaraton

Naturfagsmaraton er et undervisningsforløb til 5. og 6. klasser i hele landet. Både elever og lærer får erfaringer med undersøgende og praktisk undervisning, der har til hensigt at øge elevernes interesse i og motivation for at lære mere om de naturvidenskabelige fag. I sæsonen 2017/18 var 26.000 elever fra 5. og 6. klasser i hele landet tilmeldt. Naturvidenskabernes Hus forventer, at næste sæson bliver endnu større med endnu flere tilmeldte elever.

Læs meget mere om Naturfagsmaraton.

Om VILLUM FONDEN

VILLUM FONDEN er en almennyttig fond, der støtter teknisk og naturvidenskabelig forskning samt miljømæssige, sociale og kulturelle formål i ind- og udland. I 2017 uddelte VILLUM FONDEN 1.053 millioner kr.

VILLUM FONDEN er stiftet i 1971 af civilingeniør Villum Kann Rasmussen – grundlægger af bl.a. VELUX A/S og andre firmaer i VKR Gruppen, der har til formål at bringe dagslys, frisk luft og et bedre miljø ind i menneskers hverdag. VILLUM FONDEN er hovedaktionær i VKR Gruppen.

Andre nyheder

Kontakt

Kontakt