VILLUM FONDEN støtter Naturfagsmaraton med fem millioner kroner

VILLUM FONDEN har besluttet at støtte udviklingen af Naturfagsmaraton med fem millioner kroner. Fonden oplyser følgende begrundelse for støtten:

”Det er VILLUM FONDENs håb, at vi med denne bevilling medvirker til at styrke unges interesse for naturvidenskab og teknologi – og at motivere flere børn og unge til at vælge en uddannelse og job inden for området.”

Direktør i Naturvidenskabernes Hus, Nanna Seidelin, glæder sig på vegne af de mange børn, der deltager i Naturfagsmaraton:

”Støtten hjælper os til at lave et endnu bedre Naturfagsmaraton, hvor endnu flere 5. og 6. klasser i hele landet arbejder med åbne opgaver om teknologi og naturfag. Opgaverne i Naturfagsmaraton kræver teamarbejde, innovation, opfinderånd og sammenhold, så VILLUM FONDENs støtte betyder meget for vores arbejde med at inspirere børn til en fremtid med teknologi,” siger hun.  

Om Naturfagsmaraton

Naturfagsmaraton er et undervisningsforløb til 5. og 6. klasser i hele landet. Både elever og lærer får erfaringer med undersøgende og praktisk undervisning, der har til hensigt at øge elevernes interesse i og motivation for at lære mere om de naturvidenskabelige fag. I sæsonen 2017/18 var 26.000 elever fra 5. og 6. klasser i hele landet tilmeldt. Naturvidenskabernes Hus forventer, at næste sæson bliver endnu større med endnu flere tilmeldte elever.

Læs meget mere om Naturfagsmaraton.

Om VILLUM FONDEN

VILLUM FONDEN er en almennyttig fond, der støtter teknisk og naturvidenskabelig forskning samt miljømæssige, sociale og kulturelle formål i ind- og udland. I 2017 uddelte VILLUM FONDEN 1.053 millioner kr.

VILLUM FONDEN er stiftet i 1971 af civilingeniør Villum Kann Rasmussen - grundlægger af bl.a. VELUX A/S og andre firmaer i VKR Gruppen, der har til formål at bringe dagslys, frisk luft og et bedre miljø ind i menneskers hverdag. VILLUM FONDEN er hovedaktionær i VKR Gruppen.

 

Naturfagsmaraton udfordrer eleverne på innovation og opfinderånd.

I sidste sæson, hvor 26.000 elever var tilmeldt, byggede eleverne eksempelvis en vandpumpe i en opgave udviklet sammen med Grundfos.

System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
   at Umbraco.Web.PublishedContentExtensions.GetPropertyValue(IPublishedContent content, String alias)
   at ASP._Page_views_partials_grid_editors_employee_cshtml.Execute() in g:\Data\nvhus.dk\web\Views\Partials\Grid\Editors\Employee.cshtml:line 12
   at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy()
   at System.Web.Mvc.WebViewPage.ExecutePageHierarchy()
   at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy(WebPageContext pageContext, TextWriter writer, WebPageRenderingBase startPage)
   at Umbraco.Core.Profiling.ProfilingView.Render(ViewContext viewContext, TextWriter writer)
   at System.Web.Mvc.Html.PartialExtensions.Partial(HtmlHelper htmlHelper, String partialViewName, Object model, ViewDataDictionary viewData)
   at ASP._Page_Views_Partials_grid_editors_base_cshtml.Execute() in g:\Data\nvhus.dk\web\Views\Partials\Grid\Editors\Base.cshtml:line 20