Bliv frivillig i Naturvidenskabernes Hus

Vi har mange besøg af elever fra grundskoler og gymnasier, som arbejder hands-on med naturfag i skoletiden. En medarbejder fra Naturvidenskabernes Hus har hovedansvaret for aktiviteterne og briefer de frivillige om dagens forløb og deres rolle. Herefter indgår de frivillige på forskellig vis på dagen. Som frivillig kan du deltage i aktiviteter 4-12 gange om året.

Aktiviteterne udbydes i god tid via e-mail. Aktiviteterne kan for eksempel være Science Camp, Forskningens Døgn, Unge forskere, Marken, Tektankens årlige kampagnedage Kloge Hænder eller Girls' Day in Science. Sidstnævnte aktivitet dyrker pigers interesse for naturvidenskab, og her er kvindelige frivillige særligt velkomne.

Vær med i et fællesskab

Vi tror det giver mening for frivillige at møde andre frivillige og være en del af et fællesskab. Derfor arrangerer vi månedlige kaffemøder, hvor du får mulighed for at hilse på andre frivillige og på medarbejdere i huset. Her kan der fx være oplæg fra en medarbejder om et eksisterende eller nyt tiltag i huset. Med tiden forestiller vi os, at frivillige sammen kan påtage sig en udviklingsopgave, som kan introduceres og drøftes på et kaffemøde.

Hvem kan være frivillig?

Som frivillig i Naturvidenskabernes Hus kan du fx have en arbejdsmæssig baggrund fra fødevareindustrien, en produktionsvirksomhed, et varmeværk eller en olieplatform, eller du kan have været lærer i grundskolen eller på et gymnasium. Du har også gerne håndværksmæssig kunnen – det har vi brug for.

Det er vigtigt, at du brænder for naturvidenskab, teknik og teknologi, og at du kan lide at være sammen med børn og unge. Vi glæder os til at høre fra dig.

Kontakt venligst Søren Chr. Sørensen, scs@nvhus.dk eller tlf. 6053 5711.