Bag apotekerskranken

Har du tænkt over, hvilken viden der er bag den hånd, der rækker dig pakken med hovedpinepiller nede på dit lokale apotek eller rådgiver dig ift. de piller, du har fået på recept fra lægen? Kom bag skranken på et apotek og bliv klogere.

Oplevelser og aktiviteter på virksomheden
Besøget starter med en rundvisning på apoteket.

Herefter møder eleverne nogle af apotekets ansatte - farmaceuter og farmakonomer. Disse kan fortælle om deres karriere og valg undervejs, men også om hvilke andre type jobs indenfor medicinal industrien de vil kunne være i.

Til sidst skal eleverne prøve kræfter med det et emne, som apotekere bruger rigtig meget tid på – nemlig behovsafklaring. Her skal eleverne prøve at arbejde med, hvordan man hjælper kunden med at finde netop det produkt, som vil hjælpe dem bedst – og til den billigste pris.

Se program under praktisk info.

 

Emnefelt og problemstillinger
Hvilken viden skal man have for at være apoteker? Er det nok at kunne betjene et kasseapparat, skal man være uddannet læge eller noget helt andet?

Eleverne besøger Løve apotek, hvor de møder farmaceuter og farmakonomer, der deler ud af deres erfaring ift. karriere og uddannelse, samt hvad det vil sige at arbejde i et apotek.

Brug besøget ift. Job og Uddannelse, som et perspektiverende besøg i biologi ift. emnet medicin og sundhed eller i kemi ift. de kemiske indholdsstoffer i medicin.

 

Foreberedelser forud for besøgskonceptet
Eleverne udvælger i hold et lægemiddel, som de vil undersøge nærmere. De skal læse indholdssedlen, undersøge de(t) aktive stof(fer) på nettet samt finde ud af, om der er bivirkninger eller andet, der er værd at vejlede om ift. brugen af lægemidlet.

Eleverne undersøger hvor og hvordan man kan læse til farmaceut og farmakonom, samt hvilke fag man har på uddannelsen.

Der er ingen ledige pladser