Gå på opdagelse i blodets hemmeligheder

Eleverne kommer ind bag facaden og oplever, hvad bioanalytikere laver på et hospital. Bioanalytikerstuderende lærer eleverne om blodets bestanddele, og eleverne prøver bestemmelse af blodtype og blodsukker.

Oplevelser og aktiviteter på virksomheden
Eleverne vil blive præsenteret for, hvilke faglige kompetencer der er i spil i afdelingen Blodprøver og Biokemi. På afdelingen vil eleverne møde bioanalytikerstuderende, der fortæller om, hvorfor de har valgt denne uddannelse og hvilke jobmuligheder, de har.

Der vil være et samspil mellem det teoretiske og det praktiske. F.eks. vil eleverne lære om blodets bestanddele og bagefter få mulighed for at se nogle af disse i et mikroskop. Eleverne kommer også til at arbejde med blodtypebestemmelse og måling af blodsukkerniveau.

 

Emnefelt og problemstillinger
Alle ved, at der arbejder læger og sygeplejersker på et hospital, men bioanalytikerne er en vigtig faggruppe, som færre ved arbejder på hospitaler.

Bioanalytikerne på afdelingen for Blodprøver og Biokemi er specialister i at kunne analysere blod. Disse analyser danner grundlaget for lægernes diagnosticering og behandlingen indenfor rigtig mange sygdomme.

Besøget hos afdelingen for Blodprøvetagning og EKG er velegnet til at kombinere med det fællesfaglige fokusområde "Teknologiens betydning for menneskers sundhed og levevilkår" og det timeløse fag "Uddannelse og Job".

 

Forberedelser forud for besøgskonceptet
Som forberedelse til besøget vil det være en god ide, at eleverne har:

  • Set på celler i mikroskop
  • Arbejdet med og eventuelt lavet modeller af dyrecellers opbygning
  • Arbejdet med DNA og RNA

Efter besøget kan man anvende nogle af de data, som man har indsamlet på hospitalet i den videre undervisning i det fællesfaglige fokusområde.

Der er ingen ledige pladser