Siden opdateres løbende. 

Kontakt kommunikations-medarbejder Marie Mørk Andersen på tlf. 5154 8549, hvis du har spørgsmål til kommunikationspakken eller mangler specifikke produkter.

FÅ HJÆLP TIL AT KOMMUNIKERE OM 
GIRLS' DAY IN SCIENCE

Er du arrangør til Girls' Day in Science 2020? Varmt velkommen til denne side, hvor du finder relevante materialer og vejledninger til en kommunikationsindsats omkring jeres deltagelse som arrangør.

Inden du dykker ned i materialerne, vil vi sige stor tak for jeres opbakning. Sammen med de andre arrangører er I med til, at mange flere piger får øjnene op for alle de spændende muligheder, der findes med en karriere inden for naturvidenskab, teknologi, IT og håndværk. Det har vi brug for som samfund. For det skal I have stor tak.

Gå på opdagelse i materialerne, lad dig inspirere eller brug dem, som de er. Og kontakt os meget gerne, hvis du har spørgsmål. 

Kommunikationspakken består af:

  1. Presse
  2. Sociale medier og hjemmeside
  3. Grafisk design
  4. Billeder
  5. Samtykke
  6. Kommunikationsplan

 

KOMMUNIKATIONSPAKKE

Du kan downloade hele kommunikationspakken med samtlige materialer og vejledninger - eller udvælge de specifikke materialer, I har brug for ved at scrolle længere ned på siden.

 

KOMMUNIKATIONSPAKKE - BILLEDER

KOMMUNIKATIONSPAKKE - ØVRIGE MATERIALER

 

 

REKRUTTERING

Vi er lige nu i gang med at rekruttere piger til alle Girls' Day in Science-arrangementerne. Har I som arrangører mulighed for selv at give en hånd med, vil det være en stor hjælp. Måske vil I selv invitere pigerne fra en lokal skole eller et gymnasium i nærheden af jer.

Brug vores invitation til skoler og gymnasier (åbner i Word) og vedhæft gerne vores flyer om Girls' Day in Science 2020, der besvarer de fleste generelle spørgsmål om kampagnen. 

 

INVITATION TIL SKOLER OG GYMNASIER

FLYER OM GIRLS' DAY IN SCIENCE

 

Girls' Day in Science 2018 hos Hempel

1. PRESSE

Som arrangør må I meget gerne selv arbejde med lokal- og regionalpressen samt med relevante fag- og mediebrancher i forbindelse med jeres eget arrangement til Girls' Day in Science 2020. Husk blot på, at I er en del af en større kampagnedag, som Naturvidenskabernes Hus står bag. 

Ellers har I vide rammer for at kommunikere om jeres eget arrangement, både før og på selve dagen for Girls' Day in Science 2020. Med en stærk fælles indsats, hvor I så vidt muligt supplerer med jeres egne kommunikationskanaler, kan vi nemlig skabe maksimal bevågenhed og dermed øget opmærksomhed og debat.

For os er målet i et kommunikationsperspektiv, at dagen som helhed og de enkelte arrangementer får så meget positiv presseopmærksomhed som muligt. Det vil understøtte og styrke debatten blandt forældre, i lærerkredse og samfundet generelt om den manglende interesse for IT, teknologi og naturvidenskab blandt piger.

Brug vores tekstforslag til en pressemeddelse (åbner i Word) og tilpas den nøjagtig, som I vil.

 

FORSLAG TIL PRESSEMEDDELELSE

 

2. SOCIALE MEDIER OG HJEMMESIDE

Brug meget gerne egne relevante kanaler til at kommunikere om jeres arrangement i forbindelse med Girls' Day in Science 2020.  

Dog opfordrer vi til, at I sætter jeres arrangement ind i rammen for hele Girls' Day in Science ved også at kommunikere den større fortælling. Del gerne jeres gode historier med os ved at tagge 

  • @Naturvidenskabernes Hus (Facebook)
  • @nvhus (Twitter)
  • #GirlsDayInScience
  • #flerepigeriSTEM 

Brug vores forslag til tekster (åbner i Word) til en nyhed på jeres hjemmeside og opslag på sociale medier. Lad jer inspirere eller brug dem direkte. 

 

FORSLAG TIL NYHED PÅ HJEMMESIDE

FORSLAG TIL OPSLAG PÅ SOCIALE MEDIER  

3. GRAFISK DESIGN

Her finder du en række grafiske produkter til fri afbenyttelse. Brug grafikken til opslag på sociale medier, brug banneret i jeres e-mailsignatur eller print en af vores plakater.

Download produkterne ved at klikke på dem.  

 

Plakat A3

 

Plakat A3

 

Flyer A5

 

Grafik til sociale medier

 

Grafik til sociale medier

 

Banner til e-mailsignatur eller hjemmeside

4. BILLEDER

Her finder du en række billeder til fri afbenyttelse. Download dem ved at klikke på dem. 

Fotobyline: Bang & Olufsen

Fotobyline: Hempel

5. SAMTYKKE

Planlægger I at tage billeder og/eller optage film under jeres arrangement, er der nogle forbehold, som I skal være opmærksomme på. Læs med her og benyt meget gerne vores samtykkeerklæringer.

Alle lærere bliver inden Girls' Day in Science informeret om, at der kan blive taget billeder og optaget film til jeres arrangement. Er der elever, som ikke må fotograferes, skal læreren informere eventuelle fotografer om det på dagen. Derudover skal fotograferne spørge de deltagende piger om lov, inden der tages billeder. 

Derudover bør I være opmærksomme på forskellen mellem 'situationsbilleder' og 'portrætbilleder'. Vælger I udelukkende at publicere situationsbilleder – f.eks. på jeres sociale medier – behøver I ikke et skriftligt samtykke fra pigernes forældre på forhånd. Et situationsbillede er ikke persondata.  

Planlægger I at publicere portrætbilleder eller eksempelvis interviewbårne film med pigerne, så er et samtykke nødvendigt. Af praktiske hensyn bliver I nødt til at indhente samtykke fra eleverne på forhånd. Brug vores samtykkeerklæringer til det formål. 

Læs i øvrigt Naturvidenskabernes Hus' fotopolitik her

 

SAMTYKKEERKLÆRING - UNDER 15 ÅR 

SAMTYKKEERKLÆRING - OVER 15 ÅR

6. KOMMUNIKATIONSPLAN

Se den overordnede kommunikationsplan for Girls' Day in Science 2020 med milepæle og aktiviteter her: 

 

 

 Klik for detaljeret visning

KONTAKT

Kontakt Marie for spørgsmål til presse og kommunikation. For øvrige spørgsmål til Girls' Day in Science kontakt Karina. 

GIRLS' DAY IN SCIENCE ER STØTTET AF