Kloge Hænder


Kloge Hænder er en indsats, der har til formål at vise grundskoleelever i udskolingen de mange muligheder erhvervsuddannelserne giver for et spændende arbejde i erhvervslivet.
 

"I dag er en smed ikke ”bare” en medarbejder med sorte fingre. Vi har behov for faglærte medarbejdere, der kan arbejde sammen med udviklingsingeniører om avancerede produkter, og det kræver, at man har pulsen på nye teknologier,” siger Stig Nalbandian, medlem af Fremstillingsindustriens bestyrelse under DI og erhvervsuddannelsesudvalget, om baggrunden for Kloge Hænder-kampagnedagen.

KLOGE HÆNDER 2018

Fra 1.-5. oktober 2018 bød 30 virksomheder i Silkeborg Kommune 1100 elever indenfor til en introduktion til håndværksfagene.

Se pressematerialet og de deltagende virksomheder her.
 

Den 4. april 2018 åbnede 25 virksomheder og uddannelsesinstitutioner dørene for omkring 700 elever.

Se pressematerialet og alle arrangører her.

SAGT OM KLOGE HÆNDER...

Fotos: Naturvidenskabernes Hus.

”For os har det været en meget spændende oplevelse at åbne vores virksomhed og vise al den teknologi, vi arbejder med. De unge er generelt meget optaget af computere og teknologi, og det er jo også en stor del af vores hverdag med robotter, programmering og CNC-maskiner. Det er ikke kun at stå med hammer og ambolt, som rigtig mange unge tror. Det er højteknologiske maskiner vi kører i dag. Og det vil vi gerne vise ved at være med i ”Kloge hænder”
- Jette Wittrup, direktør og medejer, WILA A/S

 

”Eleverne har været meget engagerede og de synes alle, at det vi laver er rigtig spændende. Jeg håber derfor, at det på lidt længere sigt vil føre til, at nogen af dem uddanner sig som eksempelvis industritekniker – og også, at de får øjnene op for, at det er en spændende branche og et interessant erhverv, som man over tid sagtens kan bygge videre på og videreuddanne sig indenfor. Samtidig håber jeg, at endnu flere virksomheder vil åbne deres døre for skolerne og vise, hvilke muligheder, der findes med en håndværksmæssig uddannelse”.
- Thorben Nørskov, direktør, Thybotech

68% synes, at undervisningen er mere spændende, når man kan se, hvad det kan bruges til i virkeligheden

35% hvor fået nye idéer til, hvad de selv kan blive

 

61% har fået ny viden om jobmuligheder med en erhvervsuddannelse

- Kloge Hænder, 2018

 Hent flyer om Kloge Hænder.