Kloge Hænder

Eleverne trækker i arbejdstøjet og får smagsprøver på håndværksfaget til Kloge Hænder. Formålet med Kloge Hænder er at vise grundskoleelever i udskolingen de mange muligheder, erhvervsuddannelserne åbner op for.  

Mange virksomheder mangler faglært arbejdskraft, men det er svært at vælge en uddannelse, man aldrig har hørt om. Med Kloge Hænder slår håndværks-, produktions- og industrivirksomheder derfor dørene op og byder elever indenfor til en introduktion til håndværksfagene.

Eleverne møder faglærte rollemodeller, hører om deres arbejde og ser fagene udført i praksis. Forud for besøgene arbejder eleverne med virksomhedsrelevante opgaver hjemme på skolerne. De oplever derfor på nært hold, hvilke spændende muligheder fagene på sigt kan tilbyde dem.

Denne video er ikke tilgængelig, da den indeholder marketing og statistik cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

KLOGE HÆNDER 2019 I SILKEBORG

Vi gentager successen og afholder Kloge Hænder i samarbejde med Silkeborg Kommune igen.

26 virksomheder i kommunen slår dørene op for 1100 elever fra den 30. september til den 4. oktober.

Til august bliver forløbene tilgængelige for tilmelding på www.tektanken.dk.  Til højre kan du se to film om Kloge Hænder fra sidste år. 

Denne side bliver opdateret med flere oplysninger til deltagende virksomheder og skoler i august og september. 

Denne video er ikke tilgængelig, da den indeholder marketing og statistik cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

SAGT OM KLOGE HÆNDER...

Fotos: Naturvidenskabernes Hus.

”For os har det været en meget spændende oplevelse at åbne vores virksomhed og vise al den teknologi, vi arbejder med. De unge er generelt meget optaget af computere og teknologi, og det er jo også en stor del af vores hverdag med robotter, programmering og CNC-maskiner. Det er ikke kun at stå med hammer og ambolt, som rigtig mange unge tror. Det er højteknologiske maskiner vi kører i dag. Og det vil vi gerne vise ved at være med i ”Kloge hænder”
- Jette Wittrup, direktør og medejer, WILA A/S

 

”Eleverne har været meget engagerede og de synes alle, at det vi laver er rigtig spændende. Jeg håber derfor, at det på lidt længere sigt vil føre til, at nogen af dem uddanner sig som eksempelvis industritekniker – og også, at de får øjnene op for, at det er en spændende branche og et interessant erhverv, som man over tid sagtens kan bygge videre på og videreuddanne sig indenfor. Samtidig håber jeg, at endnu flere virksomheder vil åbne deres døre for skolerne og vise, hvilke muligheder, der findes med en håndværksmæssig uddannelse”.
- Thorben Nørskov, direktør, Thybotech

68% synes, at undervisningen er mere spændende, når man kan se, hvad det kan bruges til i virkeligheden

35% hvor fået nye idéer til, hvad de selv kan blive

 

61% har fået ny viden om jobmuligheder med en erhvervsuddannelse

- Kloge Hænder, 2018

 Hent flyer om Kloge Hænder.