Responsivt webdesign

Mød software- og rådgivningsvirksomheden Bytelab og få indsigt i, hvordan softwareudviklere arbejder samt hvilke programmer og systemer, der ligger bag udviklingen af responsive webdesigns.

Oplevelser og aktiviteter på virksomheden
Aktiviteten foregår på gymnasiet, hvor to softwareudviklere står for elevernes workshop.

Dagen starter med en præsentation af virksomheden, Bytelab. Her hører eleverne om virksomhedens produkter, samt hvad man arbejder med af opgaver og projekter som softwareudvikler. Der gives også indblik i, hvorfor responsiv webdesign er vigtigt i udviklingen af hjemmesiders brugergrænseflader.

Derefter præsenteres elevernes opgave, hvor eleverne skal afprøve og blive fortrolig med de nyeste teknikker og værktøjer inden for responsiv webdesign. Der arbejdes i hele workshoppen med udgangspunkt i websitet ResponsiveNinja, som Bytelab har udviklet specielt til formålet.

Gennem ResponsiveNinja arbejder eleverne med otte opgaver, der gennemgår alle steps lige fra fluid grid, meta tags, media queries, JavaScript, animationer osv. Eleverne bygger hele tiden videre på opgaverne, indtil de opnår et fuldt responsivt design.

Eleverne arbejder én og én, men sidder i grupper á 4-5 og kan derfor løbende sparre med hinanden. Softwareudviklere fra Bytelab er desuden tilstede hele dagen og giver råd og vejledning.

 

Emnefelt og problemstillinger
Eleverne skal arbejde med den nyeste viden ift. responsive webdesigns og lære at bruge den aktivt i deres produkter.

Aktiviteten bruges i faget informationsteknologi, hvor den giver eleverne et vigtigt værktøj, som de kan bruge fremover.

 

Forberedelser forud for besøgskonceptet
Eleverne skal have arbejdet med grundlæggende HTML, CSS og Javascript. De skal desuden undersøge Bytelabs hjemmeside for at se, hvad virksomhedens produkter består i.

 

Efter besøgskonceptet
Til de interesserede elever er der mulighed for, efter aftale med virksomheden, at besøge Bytelab og møde flere typer af medarbejdere samt se en rigtig software virksomhed.

Der er ingen ledige pladser