Skolens fag anvendt i praksis

(TEK)TANKEVIRKSOMHED er en branchespecifik indsats med skole-virksomhedssamarbejde i størstedelen af landet. Indsatsen løber fra oktober til december.

Virksomhederne sætter (TEK)TANKER, om fremtidige uddannelses- og jobmuligheder, i gang hos eleverne, når skolens fag integreres i autentiske brancheopgaver - og for en dag bliver eleverne selv en del af virksomhedernes praksis.

Elever i 7. – 9. klasse får et unikt indblik i hverdagen hos danske produktions- og fremstillingsvirksomheder, når virksomhederne åbner deres døre og byder eleverne indenfor. Forud for besøget hos virksomhederne arbejder eleverne med færdigudviklede branchespecifikke opgaver på skolen. Hos virksomhederne møder eleverne rollemodeller, i form af virksomhedernes medarbejdere, der fortæller om deres karrierevej, jobfunktion og daglige arbejdsopgaver. Eleverne skal også selv træde i arbejdstøjet, da de bliver stillet en opgave, der relaterer sig til virksomhedernes arbejdsområder, som de skal løse i forbindelse med virksomhedsbesøget.

Med (TEK)TANKEVIRKSOMHED får eleverne både praksisorienterede opgaver på skolen og et indblik i erhvervslivet, de møder rollemodeller og får selv fingrene dybt begravet i praksis. Derigennem oplever eleverne, hvilke spændende muligheder brancherne på sigt har at tilbyde dem.

Hvilken indsats skal du lægge, og hvad er tidsforbrugt?

 

SOM LÆRER

SOM VIRKSOMHED

 

 FIND ALLE TEKTANKENS FORLØB PÅ:

TEKTANKENS PORTAL

For lærere

For virksomheder