Tekcase: Skolens fag anvendt i praksis

Tekcasen er et undervisningsforløb i naturfagene og matematik, som inkluderer et besøg på en virksomhed.

Forløbet henvender sig til 7. – 10. klassetrin og kan bruges i tilknytning til de fællesfaglige fokusområder. 

 

SÅDAN BOOKER DU EN TEKCASE 

  • BESØG TEKTANKENS PORTAL

  • FILTRÉR DIN SØGNING VED AT:

    • VÆLGE DIN KOMMUNE

    • VÆLGE TEKCASE UNDER "UNDERVISNINGSTILBUD"

  • VÆLG OG BOOK DET FORLØB, DU OG DINE ELEVER GERNE VIL DELTAGE I

  • DU VIL MODTAGE EN BEKRÆFTELSESMAIL, NÅR DIN TILMEDLING ER REGISTRERET

Alle forløb indeholder et program for besøgsdagen samt undervisningsmateriale med forslag til forberedelse forud for virksomhedsbesøget, som enten kan bruges direkte eller som inspiration til undervisningen. Der er lærervejledninger til flere af forløbene og resten kommer snarest.

Tekcasen er en tematisk opgave, der repræsenterer en branche, og derfor er den ikke tilpasset den enkelte virksomheds produktion. De virksomheder skolerne besøger vil derfor ikke nødvendigvis arbejde med præcis samme produktion, som opgaven omhandler. I stedet møder de en virksomhed, som benytter sig af de samme teknologier og/eller arbejdsgange.

Tekcasene er relevante og spændende for eleverne at arbejde med, da de kobler undervisningen til verdenen udenfor skolen, og eleverne vil opleve, hvorfor det er relevant at lære om eksempelvis metallers egenskaber.

 

 

Det varierer fra kommune til kommune, hvilke typer af virksomheder, der deltager.

Tek cases er gratis, og kan downloades på Tektankens portal. Her kan du som lærer også se, hvilke virksomheder du har mulighed for at besøge, samt booke et besøg.

Alle Tekcases er udarbejdet af læreruddannede projektledere, og de indeholder alle: Undervisningsmateriale, undersøgelsesark og lærervejledning. Her kan du vores fem Tekcases: Funky Furnitures, Den Skøre Knogle, Smart Teknologi, Reservedelen til Kroppen og Utætte Hjerteklapper:

    

    

    

.

Video: Gennemgang af en Tekcase

Tekcases er udarbejdet i samarbejde med brancheorganisationerne Dansk Byggeri, Fremstillingsindustrien og Træ- og Møbelindustrien.