Skolens fag anvendt i praksis

Brancheopgaven er generalisten. Det er den generiske opgave, der med præcision er udarbejdet, så den er repræsentative for en bred vifte af virksomheder i samme faggruppe. Det varierer fra kommune til kommune, hvilke typer af virksomheder, der deltager.

 

Sådan kan du være med:

1. Kig på kortet og se, om der er en virksomhed i nærheden af din skole.

2. Tilmeld din klasse


NB: Alle vores forløb er ikke offentlige endnu, men kortet bliver løbende opdateret med nye virksomheder. Så hvis der ikke er et forløb i nærheden af din skole endnu, så vend endelig tilbage.

Klik på "SÅDAN TILMELDER DU DIN KLASSE" længere nede på siden for at gå en guide til tilmeldingen.

For lærere

For virksomheder

Hvilken indsats skal du lægge, og hvad er tidsforbrugt?

 

SOM LÆRER

SOM VIRKSOMHED

 

FIND ALLE TEKTANKENS FORLØB PÅ:

TEKTANKENS PORTAL

OM BRANCHEOPGAVERNE
Virksomhederne sætter tanker, om fremtidige uddannelses- og jobmuligheder, i gang hos eleverne, når skolens fag integreres i autentiske brancheopgaver - og for en dag bliver eleverne selv en del af virksomhedernes praksis.

Elever i 7. – 10. klasse får et unikt indblik i hverdagen hos danske produktions- og fremstillingsvirksomheder, når virksomhederne åbner deres døre og byder eleverne indenfor. Forud for besøget hos virksomhederne arbejder eleverne med færdigudviklede branchespecifikke opgaver på skolen. Hos virksomhederne møder eleverne rollemodeller, i form af virksomhedernes medarbejdere, der fortæller om deres karrierevej, jobfunktion og daglige arbejdsopgaver. Eleverne skal også selv træde i arbejdstøjet, da de bliver stillet en opgave, der relaterer sig til virksomhedernes arbejdsområder, som de skal løse i forbindelse med virksomhedsbesøget.

Med brancheopgaverne får eleverne både praksisorienterede opgaver på skolen og et indblik i erhvervslivet, de møder rollemodeller og får selv fingrene dybt begravet i praksis. Derigennem oplever eleverne, hvilke spændende muligheder brancherne på sigt har at tilbyde dem. Tektanken samarbejder med virksomheder inden for byggeri, fremstilling og træ- og møbel.