TILMELDINGEN ER ÅBEN

Er du folkeskolelærer eller gymnasielærer – og vil du give pigerne i din klasse en inspirerende dag med naturvidenskab, teknologi, IT og håndværk – så er Girls' Day in Science den 30. september 2020 helt sikkert noget for dig.

Girls' Day in Science er en årlig kampagnedag, der sætter fokus på piger i naturvidenskab, teknologi, IT og håndværk. Virksomheder, organisationer, uddannelsesinstitutioner, biblioteker og museer inviterer piger i 7. til 10. klasse og gymnasiet indenfor. Her oplever pigerne, hvordan de kan gøre en forskel med naturvidenskab og teknologi.

 • Pigerne møder kvindelige rollemodeller
 • Pigerne er aktive i virkelighedsnære workshops
 • Pigerne får inspiration til uddannelse, job og fremtid

 

FIND ARRANGEMENT 

Her ser du alle arrangementer til Girls' Day in Science 2020. De blå arrangementer har stadig ledige pladser, mens de røde arrangementer betyder, at alle pladser desværre er optaget. 

Du kan også se en oversigt over alle arrangementer på vores portal. Filtrer på Girls' Day in Science og find det arrangement, du gerne vil deltage i den 30. september 2020. 

 

GÅ TIL PORTAL FOR TILMELDING

 

CORONAVIRUS OG GIRLS' DAY IN SCIENCE

Hvilken betydning har coronavirus for Girls' Day in Science? Læs mere her.

Girls' Day in Science 2018 hos Hempel

 

HVORFOR GIRLS' DAY IN SCIENCE?

Mange piger fravælger en uddannelse og karriere inden for naturvidenskab, teknologi, IT og håndværk. Det har konsekvenser for vores samfund.

 • Kun en tredjedel af alle studerende på de såkaldte STEM-uddannelser er kvinder. Faktisk udgør kvinder på IT-uddannelserne kun 10 % eller mindre, og det skaber en skævvridning mellem kønnene. STEM står for science, technology, engineering og mathematics.
 • Arbejdsmarkedet efterspørger STEM-kompetencer. Hvis flere kvinder melder sig på banen, vil problematikken med mangel på arbejdskraft inden for STEM blive mindre i fremtiden.
 • Vi har brug for flere kvindelige ledere og forskere, som kan være med til at træffe de vigtige beslutninger omkring forskning og teknologisk udvikling. Undersøgelser viser, at kvinder i højere grad end mænd fokuserer på områder med samfundsmæssig eller menneskelig værdi for andre. Det betyder for eksempel, at teknologier udviklet af mænd som udgangspunkt også vil henvende sig til det mandlige køn.

Læs vores artikel om, hvordan Girls' Day in Science gør en forskel for de piger, der deltager: 

GIRLS' DAY IN SCIENCE FLYTTER PIGERS HOLDNING TIL STEM

 

OPLEV STEMNINGEN

Se vores film og oplev stemningen til Girls' Day in Science 2019.

OM GIRLS' DAY IN SCIENCE

Girls’ Day in Science er en landsdækkende kampagnedag, hvis formål er at inspirere piger i 7.-10. klasse og gymnasiet til en fremtid med naturvidenskab, teknologi, IT og håndværk. Det sker i samarbejde med virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner, som denne dag åbner dørene og inviterer pigerne indenfor.

Her møder pigerne kvindelige rollemodeller, som de kan stille spørgsmål og dermed blive klogere på deres valg af uddannelse og job. De får også et indblik i hverdagen på en arbejdsplads, når de skal arbejde med praktiske og virksomhedsrelaterede opgaver.  

Sidste år deltog 3200 piger og 61 virksomheder og organisationer i Girls’ Day in Science, som næste gang afvikles den 30. september 2020.

 

Opgørelse fra Girls' Day in Science 2019

BLIV ARRANGØR

Som virksomhed, uddannelsesinstitution eller organisation kan I være med til at slå et slag for flere piger i naturvidenskab, teknologi, IT og håndværk ved at melde jer som arrangør til Girls’ Day in Science.

Som arrangør er det jeres opgave - i samarbejde med os - at planlægge og afholde Girls’ Day in Science hos jer med fokus på følgende: 

 • Pigerne møder en eller flere af jeres kvindelige medarbejdere, der fortæller om deres valg af uddannelse og karriere.
 • Pigerne får indblik i jeres arbejdsdag gennem en praktisk og virksomhedsrelateret aktivitet, f.eks. en workshop.
 • Pigerne får viden om jobmuligheder i virksomheden.

Pigerne kommer fra en skole og/eller et gymnasium – ofte i nærheden af jer. Det er os, der står for at invitere pigerne. Kontakt os, hvis I vil vide mere om at være arrangør til Girls' Day in Science. 

 

TAL OG FAKTA OM GIRLS' DAY IN SCIENCE

 

OM TEKTANKEN

Girls' Day in Science arrangeres af Tektanken, som hører under Naturvidenskabernes Hus. Før, under og efter kampagnedagen er det vores opgave at:

 • Hjælpe arrangører med at udarbejde programmet for dagen med fagrelevant indhold for den pågældende virksomhed, organisation eller uddannelsesinstitution.
 • Synliggøre arrangørers deltagelse i Girls’ Day in Science gennem vores portal - tektanken.dk – hvor folkeskole- og gymnasielærere kan tilmelde pigerne fra deres klasse.
 • Markedsføre Girls’ Day in Science over for skoler og sørge for tilmeldingen af pigerne.
 • Gennemføre en fælles kommunikationsindsats for kampagnedagen.
 • Evaluere alle arrangementer og give en tilbagemelding til alle arrangører, når Girls’ Day in Science er afviklet.

 

KONTAKT

Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller vil have en udtalelse i forbindelse med Girls' Day in Science. 

Karina er projektleder for Girls’ Day in Science. Har du konkrete spørgsmål til Girls’ Day in Science som deltager eller som arrangør, så skal du tale med Karina.

Maiken er ekspert i piger og STEM-uddannelser samt STEM-job. Hun ved alt om, hvad der tiltaler piger inden for uddannelse og job i den naturvidenskabelige verden. Er du journalist og skal bruge en kommentar om Girls’ Day in Science? Så er det Maiken, du skal have fat på.

Marie står for kontakten til brancheorganisationer og kommuner. Hvis du vil vide mere om jeres muligheder for at deltage i Girls’ Day in Science i 2021, så kontakt Marie.

GIRLS' DAY IN SCIENCE ER STØTTET AF