GIRLS' DAY IN SCIENCE 2021 - TAK FOR I ÅR

Underviser du i grundskolen eller gymnasiet – og vil du give pigerne i din klasse en inspirerende dag med naturvidenskab, teknologi, IT og håndværk – så er Girls' Day in Science helt sikkert noget for dig. 

Girls' Day in Science er en årlig kampagnedag, der sætter fokus på piger i naturvidenskab, teknologi, IT og håndværk. Virksomheder, organisationer, uddannelsesinstitutioner, biblioteker og museer inviterer piger i 4. - 10. klasse og gymnasiet indenfor. Her oplever pigerne, hvordan de kan gøre en forskel med naturvidenskab og teknologi.

 • De møder inspirerende rollemodeller
 • De er aktive i virkelighedsnære workshops
 • De får inspiration til uddannelse, job og fremtid 

 

GIRLS' DAY IN SCIENCE 2022

Girls' Day in Science afvikles næste gang den 5. oktober 2022. Tilmeldingen er endnu ikke åben. Skriv dig op og få besked, når tilmeldingen åbner, hvis du vil være blandt de første til at vælge mellem alle arrangementerne. 

 

GIV MIG BESKED

OPLEV STEMNINGEN

Kom med til Girls' Day in Science hos Grundfos

 

Undervisningsmateriale til grundskolen og gymnasiet

Brug vores undervisningsmateriale til før, under og efter Girls' Day in Science, hvis du vil bygge et forløb op omkring kampagnedagen. Her finder du også aktiviteter særligt til drengene, som de kan arbejde med, mens pigerne er afsted til Girls' Day in Science. Undervisningsmaterialet består af en række aktiviteter, som du kan sammensætte efter eget ønske. 

 

UNDERVISNINGSPAKKE TIL GRUNDSKOLER

UNDERVISNINGSPAKKE TIL GYMNASIER

 

KONTAKT

Kontakt os meget gerne, hvis du har spørgsmål, eller vil have hjælp til at finde en arrangør tæt på jer. 

 

MØD ROLLEMODELLER

Se videoerne og mød nogle af rollemodellerne fra Girls' Day in Science 2020. Kvinderne præsenterer sig selv og hvor de arbejder, deres overvejelser om uddannelsesvalg og job, og hvorfor de brænder for det, de laver. 

HVORFOR GIRLS' DAY IN SCIENCE?

Mange piger fravælger en uddannelse og karriere inden for naturvidenskab, teknologi, IT og håndværk. Det har konsekvenser for vores samfund.

 • Kun en tredjedel af alle studerende på de såkaldte STEM-uddannelser er kvinder. Faktisk udgør kvinder på IT-uddannelserne kun 10 % eller mindre, og det skaber en skævvridning mellem kønnene. STEM står for science, technology, engineering og mathematics.
 • Arbejdsmarkedet efterspørger STEM-kompetencer. Hvis flere kvinder melder sig på banen, vil problematikken med mangel på arbejdskraft inden for STEM blive mindre i fremtiden.
 • Vi har brug for flere kvindelige ledere og forskere, som kan være med til at træffe de vigtige beslutninger omkring forskning og teknologisk udvikling. Undersøgelser viser, at kvinder i højere grad end mænd fokuserer på områder med samfundsmæssig eller menneskelig værdi for andre. Det betyder for eksempel, at teknologier udviklet af mænd som udgangspunkt også vil henvende sig til det mandlige køn.

Vil du vide mere om, hvordan Girls' Day in Science gør en forskel for de piger, der deltager? Læs artikel

 

Girls' Day in Science hos Hempel

BLIV ARRANGØR

Som virksomhed, uddannelsesinstitution eller organisation kan I være med til at slå et slag for flere piger i naturvidenskab, teknologi, IT og håndværk ved at melde jer som arrangør til Girls' Day in Science.

Som arrangør er det jeres opgave - i samarbejde med os - at planlægge og afholde Girls' Day in Science hos jer med fokus på følgende: 

 • Pigerne møder en eller flere af jeres inspirerende medarbejdere, der fortæller om deres valg af uddannelse og karriere
 • Pigerne får indblik i jeres arbejdsdag gennem en praktisk og virksomhedsrelateret aktivitet, f.eks. en workshop
 • Pigerne får viden om muligheder for uddannelse og/eller job hos jer

Pigerne kommer fra en skole og/eller et gymnasium – ofte i nærheden af jer. Det er os, der inviterer pigerne. Kontakt os, hvis I vil vide mere om at være arrangør til Girls' Day in Science. 

 

OPLEV STEMNINGEN

Oplev stemningen til Girls' Day in Science.

 

OM GIRLS' DAY IN SCIENCE

Girls' Day in Science er en landsdækkende kampagnedag, hvis formål er at inspirere piger i 4. - 10. klasse og gymnasiet til en fremtid med naturvidenskab, teknologi, IT og håndværk. Det sker i samarbejde med virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner, som denne dag åbner dørene og inviterer pigerne indenfor.

Her møder pigerne inspirerende rollemodeller, som de kan stille spørgsmål og dermed blive klogere på deres valg af uddannelse og job. De får også et indblik i hverdagen på en arbejdsplads, når de skal arbejde med praktiske og virksomhedsrelaterede opgaver.  

 

OM OS

Girls' Day in Science arrangeres af Naturvidenskabernes Hus i samarbejde med arrangører i hele landet. Før, under og efter kampagnedagen er det vores opgave at:

 • Hjælpe arrangører med at udarbejde programmet for dagen med fagrelevant indhold for den pågældende virksomhed, organisation eller uddannelsesinstitution.
 • Synliggøre arrangørers deltagelse i Girls' Day in Science på nvhus.dk, hvor folkeskole- og gymnasielærere kan tilmelde pigerne fra deres klasse.
 • Markedsføre Girls’ Day in Science over for skoler og sørge for tilmeldingen af pigerne.
 • Gennemføre en fælles kommunikationsindsats for kampagnedagen.
 • Evaluere alle arrangementer og give en tilbagemelding til alle arrangører, når Girls' Day in Science er afviklet.

 

KONTAKT

Kontakt os meget gerne, hvis du har spørgsmål til Girls' Day in Science. Kontakt Helle, hvis du henvender dig som arrangør på vegne af en virksomhed eller en organisation. Kontakt Rikke, hvis du henvender dig som lærer. 

 

GIRLS' DAY IN SCIENCE ER STØTTET AF