ARRANGØR TIL GIRLS' DAY IN SCIENCE 2022

Som virksomhed, organisation eller uddannelsesinstitution kan I være med til at slå et slag for flere piger i naturvidenskab, teknologi, IT og håndværk ved at være arrangør til Girls' Day in Science den 5. oktober 2022. Som arrangør får I besøg af piger fra en skole eller et gymnasium - ofte i nærheden af jer - til en dag med fokus på følgende:

 • Pigerne møder en eller flere af jeres medarbejdere, der fortæller om deres veje (og omveje) til den karriere, de har i dag
 • Pigerne deltager aktivt i virkelighedsnære workshops og får indblik i, hvad I beskæftiger jer med
 • Pigerne får inspiration til deres fremtidige valg af uddannelse og job

 

ARRANGØRLISTE 2022

KOMMUNIKATIONSPAKKE

BLIV KLAR TIL BESØG

 

OPLEV STEMNINGEN

Kom med ind bag dørene til Girls' Day in Science 2021 hos Danish Crown og Grundfos

Om Girls' Day in Science

Girls' Day in Science er en landsdækkende kampagnedag, hvis formål er at inspirere piger i 4. - 10. klasse og gymnasiet til en fremtid med naturvidenskab, teknologi, IT og håndværk. Det sker i samarbejde med virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner, som denne dag åbner dørene og inviterer pigerne indenfor.

Her møder pigerne inspirerende rollemodeller, som de kan stille spørgsmål og dermed blive klogere på deres valg af uddannelse og job. De får også et indblik i hverdagen på en arbejdsplads, når de skal arbejde med praktiske og virksomhedsrelaterede opgaver. 

 

FLERE KVINDER I NATURVIDENSKAB OG TEKNOLOGI

Mange piger fravælger en uddannelse og karriere inden for naturvidenskab, teknologi, IT og håndværk. Det har konsekvenser for vores samfund.

 • Kun en tredjedel af alle studerende på de såkaldte STEM-uddannelser er kvinder. Faktisk udgør kvinder på IT-uddannelserne kun 10 % eller mindre, og det skaber en skævvridning mellem kønnene. STEM står for science, technology, engineering og mathematics.
 • Arbejdsmarkedet efterspørger STEM-kompetencer. Hvis flere kvinder melder sig på banen, vil problematikken med mangel på arbejdskraft inden for STEM blive mindre i fremtiden.
 • Vi har brug for flere kvindelige ledere og forskere, som kan være med til at træffe de vigtige beslutninger omkring forskning og teknologisk udvikling. Undersøgelser viser, at kvinder i højere grad end mænd fokuserer på områder med samfundsmæssig eller menneskelig værdi for andre. Det betyder for eksempel, at teknologier udviklet af mænd som udgangspunkt også vil henvende sig til det mandlige køn.

Vil du vide mere om, hvordan Girls' Day in Science gør en forskel for de piger, der deltager? Læs artikel

 

Girls' Day in Science hos Hempel

 

HVEM ER VI?

Naturvidenskabernes Hus står bag Girls' Day in Science, som vi afholder i samarbejde med arrangører i hele landet. Før, under og efter kampagnedagen er det vores opgave at:

 • Hjælpe jer som arrangør med at udarbejde programmet for dagen med fagrelevant indhold 
 • Synliggøre jeres deltagelse som arrangør i Girls' Day in Science på nvhus.dk, hvor folkeskole- og gymnasielærere kan tilmelde pigerne fra deres klasse
 • Markedsføre Girls' Day in Science over for skoler og gymnasier og sørge for, at lærerne tilmelder pigerne
 • Gennemføre en fælles presse- og kommunikationsindsats for kampagnedagen
 • Evaluere alle arrangementer og give en tilbagemelding til jer som arrangør, når Girls' Day in Science er afviklet

 

Kontakt

Kontakt os meget gerne, hvis du vil vide mere om at være arrangør til Girls' Day in Science.