PODCAST TIL UNDERVISNINGEN 

'Min vej' er en podcast med fire personlige fortællinger om veje og omveje til uddannelse og job. Hør, hvordan Elisabeth, Amanda, Freja og Pamina fandt ud af, hvad de gerne vil arbejde med, og hvordan de kom til det job, de har i dag. Det er fire vidt forskellige historier, for hvert liv og hver fremtid går sin helt egen vej.

 

Podcasten er produceret af Travers Media, 2022, for Naturvidenskabernes Hus med støtte fra Teknologipagten.

Hvorfor bruge podcast i undervisningen?

Podcast – eller lydfortællinger er ikke et nyt fænomen. Med en efterhånden nemmere brugbar teknisk side og let tilgængelighed har podcasten som genre været i rivende udvikling de senere år. En podcast som rammesat undervisningsaktivitet kan være med til at øge elevernes motivation, og som genre er den velkendt af mange unge fra deres fritid.

Som undervisningsaktivitet kan podcasten 'Min vej' med fire forskellige personlige fortællinger få eleverne til aktivt at lytte. De får øjnene op for en verden af gode historier og information. De bliver inspireret og nysgerrige og oplever måske en spirende og begyndende interesse for STEM-fagene. Hensigten med podcasten er at medvirke til, at flere unge vælger en uddannelse og/eller et job inden for STEM-fagene.  

 

Hvordan anvendes podcast i undervisningen?

Når du bruger en podcast i undervisningen, kan eleverne ofte overskue en større mængde materialer, fordi de lytter, end hvis det skal læses eller ses på film. Eleverne vil ofte bare bruge deres mobiltelefon. Nogle af fordelene ved podcast i undervisningen er desuden:

  • Eleverne kan tilgå dem uafhængigt af tid og sted
  • Eleverne kan høre dem igen og igen
  • Elevernes læsefærdigheder sidestilles

Anvend de fire afsnit i podcasten 'Min vej', når eleverne for eksempel skal gå en tur, som lektier, aktiv lytning, hvor eleverne kan lytte efter specielle ting, som en fælles lytte-aktivitet eller på andre sjove måder.

Læs om 10 fordele ved podcast i undervisningen

Læs om podcast i naturfagsundervisningen

 

VI LANCERER NYE AKTIVITETER EFTER SOMMERFERIEN 2023

Kontakt

Har du spørgsmål til undervisningspakken, er du meget velkommen til at kontakte os.