PODCAST TIL UNDERVISNINGEN 

'Min vej' er en podcast med fire personlige fortællinger om veje og omveje til uddannelse, job og karriere. Hør, hvordan Elisabeth, Amanda, Freja og Pamina fandt ud af, hvad de gerne vil arbejde med, og hvordan de kom til at beskæftige sig med det, de laver i dag. Det er fire vidt forskellige historier, for hvert liv og hver fremtid går sin helt egen vej.

  

Podcasten er produceret af Travers Media, 2022, for Naturvidenskabernes Hus med støtte fra Teknologipagten.

 

HVORFOR BRUGE PODCAST I UNDERVISNINGEN?

Podcast – eller lydfortællinger  er ikke et nyt fænomen. Podcasten har som genre været i rivende udvikling de senere år som følge af den teknologiske udvikling og lettere tilgængelighed. Bruger du podcasten som en rammesat undervisningsaktivitet, vil du opleve, at den kan være med til at øge elevernes motivation. Mange unge kender podcasten fra deres fritid.

Som undervisningsaktivitet kan podcasten 'Min vej' med fire forskellige personlige fortællinger få eleverne til aktivt at lytte. Eleverne får øjnene op for en verden af gode historier. De bliver inspireret og nysgerrige og oplever måske en spirende interesse for STEM-fagene. Hensigten med podcasten er at inspirere flere unge til at vælge en fremtid inden for STEM-fagene. 

 

HVORDAN ANVENDES PODCAST I UNDERVISNINGEN?

Fordelene ved at bruge podcasts i undervisningen er blandt andet, at eleverne kan overskue en større mængde materiale, end hvis det skal læses eller ses på film. Eleverne vil som regel bare bruge deres mobiltelefon. Andre fordele er:

  • Eleverne kan tilgå dem uafhængigt af tid og sted
  • Eleverne kan høre dem igen og igen
  • Elevernes læsefærdigheder sidestilles

Du kan med fordel anvende de fire afsnit i podcasten 'Min vej', når eleverne skal gå en tur, som lektier, aktiv lytning, hvor eleverne kan lytte efter og notere særlige ting, som en fælles lytte-aktivitet eller på andre gode måder.

 

Læs om 10 fordele ved podcast i undervisningen

Læs om podcast i naturfagsundervisningen

 

 

VI LANCERER NYE AKTIVITETER EFTER SOMMERFERIEN 2023

Kontakt

Har du spørgsmål til undervisningspakken, er du meget velkommen til at kontakte os.