VELKOMMEN TIL NATURFAGSMARATON

Naturfagsmaraton er en fest for fællesskab, sammenhold og gode idéer – et kreativt og innovativt undervisningsforløb for elever i 5. og 6. klasse med spændende opgaver og en sjov, lokal konkurrencedag. Naturfagsmaraton giver dig og dine elever unik erfaring med undersøgende og praktisk undervisning på tværs af matematik, håndværk og design og natur/teknologi.   

 

TILMELD KLASSE 

LÆRERKURSUS

KONKURRENCEDAGE

KONTAKT

 

Ligger skolen i Københavns Kommune? Tilmeld klassen her

OPLEV STEMNINGEN 

Hvad er Naturfagsmaraton? Se vores film og oplev den helt særlige stemning, når eleverne dyster mod andre skoler til konkurrencedagen i jeres lokale idrætshal.

 

ET SMUGKIG PÅ OPGAVERNE

Eleverne kommer både til lands, til vands og i luften, når de skal løse højaktuelle emner i årets seks opgaver i Naturfagsmaraton. Upcycling, klimasikring, energi og isolering, naturen omkring os og plastik i verdenshavene er bare nogle af de emner, som opgaverne handler om.

Årets seks opgaver er:

 

OM OPGAVERNE

  • Når eleverne arbejder med opgaverne i Naturfagsmaraton, bliver de ikke bare klogere på vigtige dagsordener. De kommer også til at opleve, at de kan handle på dem. Opgaverne giver eleverne håb og handlekraft. 
  • Opgaverne har en lav indgangstærskel og en bredde, der øger elevernes faglige motivation og interesse. Målet er, at opgaverne gør undervisningen mere varieret og appellerende for forskellige elever. 
  • Opgaverne er bygget op omkring Engineering Design Processen. 
  • Opgaverne er udviklet i samarbejde med lærere, læsevejledere, elever og eksperter inden for didaktik og specifikke fagområder. 

NATURFAGSMARATON 2022-2023 ER STØTTET AF