OM NATURFAGSMARATON

Naturfagsmaraton er et undervisningsforløb i matematik, håndværk og design og natur/teknologi for elever i 5. og 6. klasse. Naturfagsmaraton giver elever og lærere erfaring med undersøgende og praktisk undervisning, hvilket øger elevernes interesse og motivation for de naturvidenskabelige fag. 

  • Naturfagsmaraton forløber fra skoleårets start, hvor opgaverne offentliggøres, til andet halvår af skoleåret, hvor forløbet afsluttes med en konkurrencedag.

  • Undervisningsforløbet består af seks opgaver, som eleverne arbejder med hjemme på skolen i 12-20 lektioner. 

  • Undervisningsforløbet slutter med en konkurrencedag i den lokale sportshal, hvor op mod 20 klasser dyster mod hinanden om de bedste løsninger på opgaverne. 

  • Opgaverne i Naturfagsmaraton er udviklet i samarbejde med lærere, læsevejledere, elever og eksperter inden for didaktik og specifikke fagområder.

  • Opgaverne er udviklet med henblik på, at eleverne møder et passende fagligt niveau, og at de kan løse opgaverne på mange forskellige måder.

  • Opgaverne er bygget op omkring Engineering Design Processen. Læs mere her.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Vil du have besked, når vi har nyt om Naturfagsmaraton og andre undervisningsforløb, kan du skrive dig på vores liste ved at klikke herunder. Vi udsender nyt fra Naturvidenskabernes Hus, når vi har relevante tilbud til grundskolen. 

 

GIV MIG BESKED

ELEVER OG LÆRERE FORTÆLLER

Hør Mads og Gustav og deres klassekammerater fra Mølleskolen i Ry fortælle om, hvad der er det sjoveste ved Naturfagsmaraton. Hør også lærerne fortælle, hvorfor de har valgt at være med. 

KONTAKT

Kontakt os meget gerne, hvis du har spørgsmål til Naturfagsmaraton. Er du lærer, kontakt Kirsten. Henvender du dig på vegne af en kommune, kontakt Helle eller Marianne. 

 

NATURFAGSMARATON 2022-2023 ER STØTTET AF