OM NATURFAGSMARATON

Naturfagsmaraton er et undervisningsforløb i matematik, håndværk og design og natur/teknologi for elever i 5. og 6. klasse. Naturfagsmaraton giver elever og lærere erfaring med undersøgende og praktisk undervisning, hvilket øger elevernes interesse og motivation for de naturvidenskabelige fag. 

  • Naturfagsmaraton forløber fra skoleårets start, hvor opgaverne offentliggøres, til andet halvår af skoleåret, hvor forløbet afsluttes med en konkurrencedag.

  • Undervisningsforløbet består af seks opgaver, som eleverne arbejder med hjemme på skolen i 12-20 lektioner. 

  • Undervisningsforløbet slutter med en konkurrencedag i den lokale sportshal, hvor op mod 20 klasser dyster mod hinanden om de bedste løsninger på opgaverne. 

  • Opgaverne i Naturfagsmaraton er udviklet i samarbejde med lærere, læsevejledere, elever og eksperter inden for didaktik og specifikke fagområder.

  • Opgaverne er udviklet med henblik på, at eleverne møder et passende fagligt niveau, og at de kan løse opgaverne på mange forskellige måder.

  • Opgaverne er bygget op omkring Engineering Design Processen. Læs mere her.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Vil du have besked, når vi har nyt om Naturfagsmaraton og andre undervisningsforløb, kan du skrive dig på vores liste ved at klikke herunder. Vi udsender nyt fra Naturvidenskabernes Hus, når vi har relevante tilbud til grundskolen. 

 

GIV MIG BESKED

ET SMUGKIG PÅ OPGAVERNE

Er du nysgerrig på opgaverne i Naturfagsmaraton, kan du se to tidligere opgaver herunder. Opgaverne er udviklet i samarbejde med virksomhederne COWI og Demant, fordi det er et centralt element i Naturfagsmaraton, at eleverne arbejder med rigtige løsninger på virkelige problemer. Til alle opgaver hører en film, en række undersøgelsesark og en lærervejledning, så det er nemt for jer at komme i gang. 

 

BYG BRO MED COWI

Har du prøvet at køre over en bro? Lagde du mærke til, hvordan den var bygget? Var den flot? 

I Grønby er der brug for en ny og smuk bro, der skal gå hen over en to-sporet vej, så cyklister og fodgængere kan komme sikkert over den trafikerede vej. 

Eleverne skal prøve at arbejde som rigtige ingeniører, men i stedet for at arbejde med beton eller træ skal de undersøge, hvordan de kan gøre pap stærkt, så de selv kan bygge en sej bro.

Opgaven er udviklet i samarbejde med COWI. 

 

SE OPGAVE

 

PAS PÅ HØRELSEN MED DEMANT

Har du egentlig tænkt over, hvordan det ville være ikke at kunne høre noget? Eller kender du måske nogen, der har nedsat hørelse?

Nogle mennesker er født med høreskader. Andre får høreskader, hvis de er udsat for støj gennem længere tid. Men hvad er støj egentlig? Hvor findes der støj? Hvad kan man egentlig gøre for at undgå støj?

Det skal eleverne undersøge i denne opgave, som er udviklet i samarbejde med Demant.

 

SE OPGAVE

ELEVER OG LÆRERE FORTÆLLER

Hør Mads og Gustav og deres klassekammerater fra Mølleskolen i Ry fortælle om, hvad der er det sjoveste ved Naturfagsmaraton. Hør også lærerne fortælle, hvorfor de har valgt at være med. 

KONTAKT

Kontakt os meget gerne, hvis du har spørgsmål til Naturfagsmaraton. Er du lærer, kontakt Sofie eller Marianne. Henvender du dig på vegne af en kommune, kontakt Helle. 

 

NATURFAGSMARATON 2022-2023 ER STØTTET AF