BYG BÆREDYGTIGT

Alle taler om bæredygtighed, og hvordan vi kan mindske vores klimafodspor ved at spise mindre kød, flyve mindre, genbruge mere og fokusere på grøn energi. Byggebranchen er en indflydelsesrig spiller, når det gælder om at løfte ansvaret i klimaindsatsen. De deltager aktivt i at fremme FN's 17 verdensmål om bæredygtig udvikling.

Byg Bæredygtigt er et undervisningsforløb for elever i 7. til 10. klasse, hvor eleverne gennem en række opgaver og et besøg på en virksomhed skal undersøge fremtidens bæredygtige byggetrends.

 

UNDERVISNINGSMATERIALE

LÆRERVEJLEDNING

FIND VIRKSOMHED

 

OPGAVER

Undervisningsmaterialet består af tre opgaver foruden den obligatoriske opgave 'Undersøg virksomheden'. Opgaverne kan I arbejde med enkeltvis eller i et samlet undervisningsforløb f.eks. i tilknytning til det fællesfaglige fokusområde 'Produktion med bæredygtig udnyttelse af naturgrundlaget'.

 

I samarbejde med

DESIGN DIT BÆREDYGTIGE HUS

Eleverne skal designe deres egne bæredygtige huse, hvor de tager højde for fremtidens byggetrends og familiens egne behov.

  • Geometrisk tegning og konstruktion

 

HENT OPGAVE

BYGGEMATERIALERS LIVSCYKLUS

Eleverne kommer hele vejen rundt om klimaaftrykket på forskellige byggematerialer, når de skal lave en livscyklusanalyse med henblik på at vælge bæredygtige materialer.

  • CO2-udledning
  • Klimapåvirkning

HENT OPGAVE

HOLD PÅ VARMEN

Eleverne skal undersøge forskellige materialers isoleringsevne.

  • Isolering
  • Varmetab

  

 

HENT OPGAVE

UNDERSØG VIRKSOMHEDEN

Opgaven er obligatorisk.

Eleverne skal undersøge virksomhedens produktion, medarbejdernes job- og uddannelsesveje samt reflektere over, hvad der er vigtigt for dem i et fremtidigt job.
  

HENT OPGAVE

BESØG EN VIRKSOMHED

Giv eleverne inspiration til deres arbejde med opgaverne med et virksomhedsbesøg, som naturligt bør indgå i forløbet. Her vil eleverne desuden blive klogere på uddannelser og karrieremuligheder i branchen. Besøget kræver kun, at I arbejder med den obligatoriske opgave 'Undersøg virksomheden' og én af de andre opgaver.

 

FIND VIRKSOMHED

SIKKERHED VED VIRKSOMHEDSBESØG

 

KONTAKT

Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til undervisningsmaterialet eller brug for hjælp til at finde en virksomhed, der passer til forløbet.