DE HÅRDE METALLER

Metaller har mange nyttige egenskaber; de kan være stærke, smeltes og formes, lede strøm, og nogle er tilmed meget dyrebare og smukke. I bygninger bruges metal ofte for at afstive og styrke konstruktionen, men det kræver, at der vælges det rette metal med den rigtige profil eller form.

De Hårde Metaller er et undervisningsforløb for elever i 7. til 10. klasse. Her skal eleverne gennem en række opgaver og et besøg på en virksomhed undersøge metallers egenskaber og designe deres egen løsning til en bærende konstruktion til et nyt multirum til skolen.

 

UNDERVISNINGSMATERIALE

FIND VIRKSOMHED

 

OPGAVER

Undervisningsmaterialet består af tre sammenhængende opgaver foruden den obligatoriske opgave 'Undersøg virksomheden'.

 

I samarbejde med

UNDERSØG PROFILTYPER


Eleverne skal undersøge forskellige metalprofilers egenskaber i forhold til at vurdere, hvordan den største stabilitet og styrke opnås.

 

 

 

HENT OPGAVE

UNDERSØG METALLER


Eleverne skal undersøge forskellige metallers egenskaber og anvendelsesområder.

  • Metallers egenskaber

 

 

 

HENT OPGAVE

DESIGN ET MULTIRUM TIL SKOLEN

Eleverne skal designe et nyt multirum til skolen. De skal bruges deres viden om profiltyper og metaller til at lave en sikker og bærende konstruktion.

  • Geometrisk tegning og konstruktion

 

HENT OPGAVE

UNDERSØG VIRKSOMHEDEN


Opgaven er obligatorisk.

Eleverne skal undersøge virksomhedens produktion, medarbejdernes job- og uddannelsesveje samt reflektere over, hvad der er vigtigt for dem i et fremtidigt job.

 
 

HENT OPGAVE

BESØG EN VIRKSOMHED

Besøg en virksomhed undervejs i forløbet og oplev, hvordan eleverne får inspiration udefra. Eleverne vil desuden få indsigt i mulighederne for uddannelse og karriere i branchen. Det kræver kun, at I arbejder med den obligatoriske opgave 'Undersøg virksomheden' og én anden opgave.

 

FIND VIRKSOMHED

SIKKERHED VED VIRKSOMHEDSBESØG

 

KONTAKT

Kontakt os meget gerne, hvis du har spørgsmål til De Hårde Metaller eller vil vide mere om mulighederne for et virksomhedsbesøg.