DEN SKØRE KNOGLE

En halv million danskere har knogleskørhed. Langt de fleste er dog ikke klar over det, og kun omkring 132.000 er i behandling. Ved hjælp af metalindustriens teknologier er det blevet muligt at producere produkter med så høj præcision, at de kan bruges til implantater i kroppen. Implantaterne skal give både maksimal komfort og fri bevægelighed.

Den Skøre Knogle er et undervisningsforløb til elever i 7. til 10. klasse. Her skal eleverne gennem opgaver og et besøg på en virksomhed undersøge, hvordan teknologi kan være med til at udforme knogleimplantater til kroppen.

 

UNDERVISNINGSMATERIALE

LÆRERVEJLEDNING

FIND VIRKSOMHED

 

OPGAVER

Undervisningsforløbet består af tre opgaver foruden den obligatoriske opgave 'Undersøg virksomheden'. Opgaverne kan I arbejde med enkeltvis eller som et undervisningsforløb. I kan med fordel bruge forløbet i tilknytning til det fællesfaglige fokusområde 'Teknologiens betydning for menneskers sundhed og levevilkår'.

 

I samarbejde med

ANIMATION AF ET HOFTELED

Eleverne skal lave en animationsfilm der forklarer og viser, hvordan et led i kroppen er opbygget og fungerer.

  • Bevægeapparatet
  • Led og ledbånd

  

HENT OPGAVE

DESIGN AF STØBEFORM TIL IMPLANTATER

Eleverne skal konstruere en 3D tegning af et udsnit af et hofteimplantat samt designe en støbeform til produktion af implantatet.

  • Geometrisk tegning
  • Geometriske egenskaber og sammenhænge 

HENT OPGAVE

PLAST I KROPPEN

Eleverne skal undersøge forskellige plasttypers egenskaber og anvendelsesområder.

  • Plastiks egenskaber

   


HENT OPGAVE

UNDERSØG VIRKSOMHEDEN

Opgaven er obligatorisk. 

Eleverne skal undersøge virksomhedens produktion, medarbejdernes job- og uddannelsesveje samt reflektere over, hvad der er vigtigt for dem i et fremtidigt job. 

 

HENT OPGAVE

BESØG EN VIRKSOMHED

Besøg en virksomhed som en del af arbejdet med opgaverne. Det vil give eleverne inspiration til opgaveløsningen og desuden gøre dem klogere på uddannelser og karrieremuligheder i branchen. Den eneste forudsætning er, at eleverne har arbejdet med den obligatoriske opgave 'Undersøg virksomheden' og én anden opgave.

  

FIND VIRKSOMHED

SIKKERHED VED VIRKSOMHEDSBESØG

 

KONTAKT

Kontakt os meget gerne, hvis du har spørgsmål til undervisningsforløbet eller skal have hjælp til at finde en virksomhed.