RESERVEDELE TIL KROPPEN

Slidgigt er en folkesygdom. Ofte er det hoften, der bliver ramt, og for nogen kan det være svært at passe sit arbejde. Løsningen kan være at udføre en operation, hvor hofteleddet udskiftes til et nyt i metal. Det kræver stort præcisionsarbejde at fremstille et hofteled, da det skal kunne holde i mange år og modstå kroppens vægt og belastning.

Reservedele til kroppen er et undervisningsforløb for elever i 7. til 10. klasse. Eleverne skal gennem en række opgaver og et besøg på en virksomhed undersøge, hvordan et hofteled fungerer, og hvordan man kan anvende 3D-teknologier til at fremstille et hofteled.

 

UNDERVISNINGSMATERIALE

LÆRERVEJLEDNING

FIND VIRKSOMHED

 

OPGAVER

Undervisningsmaterialet består af tre opgaver samt den obligatoriske opgave 'Undersøg virksomheden'. I kan arbejde med enkelte opgaver eller dem alle fire i et undervisningsforløb, der inkluderer et virksomhedsbesøg. Brug forløbet i tilknytning til det fællesfaglige fokusområde 'Teknologiens betydning for menneskers sundhed og levevilkår'.

 

I samarbejde med

ANIMATION AF ET HOFTELED

Eleverne skal lave en animationsfilm, der forklarer og viser, hvordan et led i kroppen er opbygget og fungerer.

  • Bevægeapparatet
  • Led og ledbånd

 

HENT OPGAVE

DESIGN ET HOFTEIMPLANTAT

Eleverne skal konstruere en 3D tegning af de forskellige delelementer, som et hofteimplantat består af.

  • Geometrisk tegning
  • Geometriske egenskaber og sammenhænge

 

HENT OPGAVE

METAL I KROPPEN

Eleverne skal undersøge forskellige metallers egenskaber og anvendelsesområder.

  • Metallers egenskaber

 


 

HENT OPGAVE

UNDERSØG VIRKSOMHEDEN

Opgaven er obligatorisk. 

Eleverne skal undersøge virksomhedens produktion, medarbejdernes job- og uddannelsesveje samt reflektere over, hvad der er vigtigt for dem i et fremtidigt job.

 

HENT OPGAVE

BESØG EN VIRKSOMHED

Besøg en virksomhed undervejs i arbejdet med opgaverne. Det vil give eleverne ny inspiration til opgaveløsningen og derudover indsigt i uddannelser og karrieremuligheder i branchen. Det kræver kun, at I har arbejdet med den obligatoriske opgave 'Undersøg virksomheden' og én anden opgave.

 

FIND VIRKSOMHED

SIKKERHED VED VIRKSOMHEDSBESØG

 

KONTAKT

Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til forløbet eller mulighederne for at besøge en virksomhed.