UTÆTTE HJERTEKLAPPER

Hvert år rammes 55.000 danskere af hjerte- og karsygdomme. For mange betyder det en nedsat livskvalitet, hvor man måske ikke kan passe deres arbejde. Ofte er det hjerteklappen, der er defekt, hvor løsningen kan være at gennemgå en hjerteoperation. En ny hjerteklap kan fremstilles i metal, som kan modstå blodets belastning og holde i mange år.

Utætte Hjerteklapper er et undervisningsforløb for elever i 7. til 10. klasse, som vil blive klogere på hjertet, og hvordan det fungerer. Eleverne skal gennem opgaver og et besøg på en virksomhed undersøge, hvordan metaller kan indopereres, når der er fejl i hjerteklappen.

 

UNDERVISNINGSMATERIALE

LÆRERVEJLEDNING

FIND VIRKSOMHED

 

OPGAVER

Undervisningsforløbet består af tre opgaver samt den obligatoriske opgave 'Undersøg virksomheden'. I kan vælge at arbejde med nogle af opgaverne eller dem alle i et undervisningsforløb. Det kan f.eks. være i tilknytning til det fællesfaglige fokusområde 'Teknologiens betydning for menneskers sundhed og levevilkår'.

 

I samarbejde med

ANIMATION AF HJERTETS FUNKTION

Eleverne skal lave en animationsfilm, der forklarer og viser hjertets opbygning og blodets vej rundt i hjertet og kroppen.

  • Blodets kredsløb
  • Hjertets opbygning og funktion

 

HENT OPGAVE

DESIGN EN HJERTEKLAP

Eleverne skal undersøge et hjertes opbygning ved dissektion med henblik på at konstruere en 3D tegning af en kunstig hjerteklap.

  • Geometrisk tegning
  • Geometriske egenskaber og sammenhænge

 

HENT OPGAVE

METAL I KROPPEN

Eleverne skal undersøge forskellige metallers egenskaber og anvendelsesområder.

  • Metallers egenskaber

 
 

 

 

HENT OPGAVE

UNDERSØG VIRKSOMHEDEN

Opgaven er obligatorisk.

Eleverne skal undersøge virksomhedens produktion, medarbejdernes job- og uddannelsesveje samt reflektere over, hvad der er vigtigt for dem i et fremtidigt job.

 

 

HENT OPGAVE

BESØG EN VIRKSOMHED

Optimer elevernes læring ved at besøge en virksomhed undervejs i forløbet. Det vil give eleverne inspiration udefra til arbejdet med deres opgaver, ligesom de vil få indsigt i mulighederne for uddannelse og karriere i branchen. Det kræver kun, at I arbejder med den obligatoriske opgave 'Undersøg virksomheden' og én anden opgave.

 

FIND VIRKSOMHED

SIKKERHED VED VIRKSOMHEDSBESØG

 

KONTAKT

Kontakt os meget gerne, hvis du har spørgsmål til Utætte Hjerteklapper eller vil vide mere om mulighederne for et virksomhedsbesøg.