FUNKY FURNITURE

Vi producerer og forbruger massevis af produkter hver dag. Det stiller møbelvirksomhederne over for vigtige valg: Skal deres møbler følge tendensen og produceres i billige materialer med kort levetid, eller i en kvalitet, der er dyrere, men sikrer en lang holdbarhed?

Funky Furniture er et undervisningsforløb med et virksomhedsbesøg for elever i 7. til 10. klasse, der vil udvikle løsninger på, hvordan vi imødekommer udfordringen med brug-og-smid-væk-kulturen. Eleverne skal undersøge, hvordan materialevalg og design kan være med til at understøtte en bæredygtig produktion.

 

UNDERVISNINGSMATERIALE

LÆRERVEJLEDNING

 

 

OPGAVER

Undervisningsforløbet består af tre opgaver samt en obligatorisk opgave 'Undersøg virksomheden'. I kan arbejde med opgaverne enkeltvis eller samlet. Brug f.eks. opgaverne som et undervisningsforløb i tilknytning til det fællesfaglige fokusområde 'Produktion med bæredygtig udnyttelse af naturgrundlaget'.

 

I samarbejde med

MØBELDESIGN

Eleverne skal designe et møbel, som skal være tidløst og passe til virksomhedens produktportefølje og produktionsmetoder.

  • Geometrisk tegning
  • Geometriske egenskaber og sammenhænge
  • Brugerundersøgelse

 

HENT OPGAVE

TRÆ: ET SMUKT MATERIALE

Eleverne skal undersøge forskellige trætypers egenskaber og anvendelsesområder og vurdere deres potentialer for recycling.

  • Materialers egenskaber

 

 

 

 

HENT OPGAVE

LIVSCYKLUS

Eleverne skal lave en livscyklusanalyse for et af virksomhedens produkter. Eleverne kommer hele vejen rundt om klimaaftrykket: Fra udvinding af råstoffer til produktets bortskaffelse.

  • Bæredygtighed
  • CO2-udledning
  • Miljøpåvirkning
  • Livscyklusanalyse

HENT OPGAVE

UNDERSØG VIRKSOMHEDEN

Opgaven er obligatorisk. 

Eleverne skal undersøge virksomhedens produktion, medarbejdernes job- og uddannelsesveje samt reflektere over, hvad der er vigtigt for dem i et fremtidigt job. 
 

 


  

HENT OPGAVE

BESØG EN VIRKSOMHED

Besøg en virksomhed i møbelbranchen og giv eleverne inspiration udefra til deres arbejde med opgaverne. Her vil eleverne desuden styrke deres læring og få indsigt i mulighederne for uddannelse og karriere i branchen. Det kræver kun, at eleverne har arbejdet med den obligatoriske opgave 'Undersøg virksomheden' og én af de øvrige opgaver. Kontakt os, hvis du vil have hjælp til at finde en virksomhed.

Sikkerhed ved virksomhedsbesøg (emu.dk)

 

 

KONTAKT

Kontakt os meget gerne, hvis du har spørgsmål til Funky Furniture eller skal have hjælp til at finde en virksomhed at besøge.