Hold skibet sejlende

Hold skibet sejlende handler om en branche, som for de fleste ikke er synlig i hverdagen. Faktum er dog, at vi hver dag er afhængige af, at mange virksomheder holder skibstrafikken i gang, så gods og personer bliver transporteret både lokalt og globalt. Skibstrafikken er med andre ord en utrolig vigtig del af vores infrastruktur. De mange professionelle personer, der arbejder i den maritime branche, løser alle forskellige opgaver. I dette forløb er der mulighed for at stifte bekendtskab med nogle af dem. I skal nemlig undersøge forskellige udfordringer, der alle løses af eksperter i de mange virksomheder i den maritime branche. 

Hold skibet sejlende er et undervisningsforløb for elever i 7. - 10. klasse, hvor I skal undersøge forskellige udfordringer, der alle løses af eksperter i de mange virksomheder i den maritime branche.

 

UNDERVISNINGSMATERIALE

LÆRERVEJLEDNING

 

 

OPGAVER

Forløbet består af fem opgaver, som rummer undersøgelser inden for temaerne:

  • Skibsdesign 
  • Fremtidens bæredygtige skibe 
  • Digital skibsfart
  • Skibsbygning 
  • Skibsmaterialer og havmiljø

I samarbejde med

BESØG EN VIRKSOMHED

I forløbet skal I undersøge forskellige udfordringer, der alle løses af eksperter i de mange virksomheder i den maritime branche. Giv eleverne inspiration til deres arbejde med opgaverne ved at besøge en virksomhed. Afhængig af, hvilken type virksomhed I skal besøge, kan I vælge at arbejde med en eller flere af opgaverne.

Under besøget I virksomheden vil eleverne få uddybet deres viden om de emner, de har undersøgt, og samtidig opleve, hvilke spændene muligheder den maritime branche giver for job og uddannelse. Eleverne vil desuden blive klogere på uddannelser og karrieremuligheder i branchen. 

 

SIKKERHED VED VIRKSOMHEDSBESØG

 

KONTAKT

Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til undervisningsmaterialet eller brug for hjælp til at finde en virksomhed, der passer til forløbet.