MUR MED BOLDEN

Vi ser mure over alt. Vi kender mure fra vores huse, som skal kunne holde til vind og vejr og gerne i flere hundrede år. Men mure kan også holde mennesker adskilt, som Berlinmuren eller den mur, som Donald Trump vil opføre mellem Mexico og USA. Uanset formål skal mure være solide, men samtidig helst også flotte at se på. 

Mur med Bolden er et undervisningsforløb til elever i 6. til 8. klasse, hvor eleverne gennem en række opgaver og et besøg på en virksomhed skal undersøge fremtidens mønstre i murværk og designe deres egen løsning til en boldmur i skolegården. 

 

OPGAVER

Undervisningsmaterialet består af tre sammenhængende opgaver foruden den obligatoriske opgave 'Undersøg virksomheden'.

 

I samarbejde med

MØNSTRE MED MURSTEN


Eleverne skal undersøge forskellige typer af forbandt i bygninger og undersøge hvordan disse er med til at skabe et stabilt og stærkt murværk. 

  • Mønstre
  • Symmetri og parallelforskydning

 

HENT OPGAVE A

HENT OPGAVE B

DESIGN EN BOLDSPILMUR TIL SKOLEGÅRDEN

Eleverne skal designe en boldspilsmur til skolegården. De skal bruges deres viden om forskellige typer af forbandt for at lave en stabil mur med pointhuller.

  • Geometrisk tegning og konstruktion

 

HENT OPGAVE A

HENT OPGAVE B

LIVSCYKLUS FOR MURSTEN


Eleverne skal lave en livscyklusanalyse for mursten og kalkmørtel med henblik på vurdere bæredygtigheden i en fuldmuret væg. 

  • Bæredygtighed
  • CO2-udledning
  • Miljøpåvirkning

 

HENT OPGAVE A

HENT OPGAVE B

UNDERSØG VIRKSOMHEDEN


Opgaven er obligatorisk.

Eleverne skal undersøge virksomhedens produktion, medarbejdernes job- og uddannelsesveje samt reflektere over, hvad der er vigtigt for dem i et fremtidigt job.

 

HENT OPGAVE A 

HENT OPGAVE B

BESØG EN VIRKSOMHED

Optimer elevernes læring ved at besøge en virksomhed undervejs i forløbet. Det vil give eleverne inspiration udefra til arbejdet med deres opgaver, ligesom de vil få indsigt i mulighederne for uddannelse og karriere i branchen. Det kræver kun, at I arbejder med den obligatoriske opgave 'Undersøg virksomheden' og én anden opgave.

 

FIND VIRKSOMHED

SIKKERHED VED VIRKSOMHEDSBESØG 

 

KONTAKT

Kontakt os meget gerne, hvis du har spørgsmål til Mur med Bolden eller vil vide mere om mulighederne for et virksomhedsbesøg.