Gymnasieelever på besøg hos vandvirksomheden Krüger.

Gymnasieelev Emilie Bödewadt fortæller om rensning af havvand.

UNDERVISNINGSFORLØB TIL GYMNASIER OM VAND OG BÆREDYGTIGHED  

 

Her finder du inspiration til din undervisning i gymnasiet inden for vand og bæredygtighed. Vi arrangerer undervisningsforløb i samarbejde med danske vandvirksomheder og med udgangspunkt i aktuelle problemstillinger. Undervisningsforløbet kan planlægges i forbindelse med jeres studieretningsopgave (SRO). Du kan også downloade nyt og forskningsbaseret undervisningsmateriale, Regn på vand, som er udviklet af DTU Miljø. Gennem undervisningsforløbene kommer eleverne til at arbejde med projekter, som vil kunne kvalificere sig til talentkonkurrencer som Unge Forskere og Stockholm Junior Water Prize. 

Ingeniør Florian Wagner giver feedback.

SAMARBEJDE MED EN VIRKSOMHED

Skal dine elever arbejde med en aktuel problemstilling, kan du med fordel bruge vores undervisningsforløb, som vi planlægger i samarbejde med en vandvirksomhed. Udover at gå i dybden med en problemstilling fra det virkelige liv kommer eleverne til opleve, hvorfor det er både vigtigt og spændende at arbejde med vand og bæredygtighed.

Eleverne får besøg af en medarbejder fra en vandvirksomhed, som typisk vil være en ingeniør. Sammen med ham eller hende arbejder eleverne sig frem til en problemstilling. Efter besøget skal eleverne i mindre grupper finde løsninger på problemstillingen, inden de sidst i forløbet besøger virksomheden og præsenterer deres projekter.

Poster session hos Krüger.

UNDERVISNINGSMATERIALE

Undervisningsmaterialet Regn på vand (find det her) handler om vand og bæredygtighed. Det kan bruges tværfagligt på HTX og STX. Materialet sætter fokus på forskellige emner som grundvand, drikkevand, afløbssystemer og klimasikring. Undervisningsmaterialet giver elever i gymnasiet en større forståelse for de globale vandudfordringer, og hvordan de naturvidenskabelige fag og matematik kan være med til at løse dem.

Du kan som gymnasielærer med fordel deltage i vores lærerkursus, før du bruger undervisningsmaterialet. Her introducerer vi materialet og gennemgår øvelserne. Lærerkurset er gratis og udbydes hvert efterår – henholdsvis på Sjælland (hos DTU Miljø i Kgs. Lyngby) og i Jylland (hos Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro). Mere information følger. 

KVALIFICERING TIL STOCKHOLM JUNIOR WATER PRIZE

De projekter, som eleverne arbejder med, vil have potentiale til at kunne indsendes til talentkonkurrencer som Unge Forskere og Stockholm Junior Water Prize. Stockholm Junior Water Prize er en international konkurrence, hvor unge mellem 15 og 20 år fra hele verden dyster om vandprojekter. 

Eleverne kvalificerer sig til Stockholm Junior Water Prize ved at deltage i Unge Forskere. Det projekt, som vinder Unge Forskere, går videre som finalist til Stockholm Junior Water Prize Denmark. Frem mod den internationale konkurrence vil finalisterne få vejledning og sparring fra forskere fra DTU Miljø.

STOCKHOLM JUNIOR WATER PRIZE

Oplev stemningen til Stockholm Junior Water Prize i 2019, hvor Tobias, Rasmus, Kristian og Sebastian fra Egå Gymnasium deltog med deres projekt om detektering af mikroplast i vand.

 

Stockholm Junior Water Prize - Denmark er et projektsamarbejde mellem:

Stockholm Junior Water Prize - Denmark er støttet af:

KONTAKT

Kontakt os meget gerne, hvis du har spørgsmål.