Søer som fosforminer

Hvordan kan fosfor gøre mest mulig gavn i naturen, når den skal fjernes fra søer, hvor den skaber et dårligt vandmiljø? Det skal du sammen med dine gymnasieelever undersøge i vores tekcase i samarbejde med forskere fra Syddansk Universitet.

Tekcasen sættes i gang med visning af filmen om 'Søen, der samler forskerne'. Her vil forskere fra flere danske universiteter præsentere de problemstillinger, som gør projektet omkring Ormstrup Sø interessant. Derefter ses filmen, hvor forskere fra Syddansk Universitet præsenterer casen 'Søer som fosfor-miner'.

I august 2022 kommer der en ny artikel i Aktuel Naturvidenskab, der handler om fosfor-problematikken i Ormstrup Sø. Derudover er der et tidligere Aktuel Naturvidenskab temanummer om fosfor.

 

KERNESTOF

Karrierelæring

  • Eleverne opnår viden om og forståelse for fagenes rolle i videreuddannelse, erhverv og samfundsliv
  • Eleverne reflekterer over deres egne muligheder og interesser i forhold til deres egen personlige udvikling samt fremtidig uddannelse og karriere

 

KONTAKT OG TILMELDING

Kontakt os meget gerne, hvis du har spørgsmål til forløbet eller ønsker at deltage med dine elever. Send en mail med oplysninger om dit fulde navn, gymnasium, klasse og antal elever.